PREMIJER U PULI

SAMIR HADŽIĆ PRIMIO PLENKOVIĆA U ULJANIKU: "Ima nas 100 zaposlenih, a bit će nas i više", rekao je Hadžić i objasnio točno čime se sada bave

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ


Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je posjetio i brodogradilište Uljanik gdje se sastao s vodstvom Uljanik brodogradnje1856, Samirom Hadžićem i Nenadom Radolovićem. Premijer je naglasio da je Vlada dala jamstvo u iznosu 32,5 milijuna kuna za kredit Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) koji će, napomenuo je, omogućiti ponovno pokretanje proizvodnje u Puli.

- Cijelu priču što je bilo u Uljaniku u našem prvom mandatu, jako dobro znamo. Sada mogu čestitati Samiru Hadžiću na svim dosadašnjim aktivnostima otkad je preuzeo odgovornost.

(Snimio Milivoj Mijošek)

Novi čelnici Uljanika izvijestili su nas o suradnji s drugim mogućim partnerima kako bi se priskrbili poslovi primjereni za ovu fazu revitalizacije proizvodnje, kao i postupnu ponovnu izgradnju reputacije Uljanika kao jednog od naših najznačajnijih brodogradilišta. Naša Vlada ima povjerenje u novu Upravu, pratit ćemo sve daljnje aktivnosti, jer želimo da Uljanik uskoro dođe u situaciju da radi na tržišnim osnovama, slično kao što smo učinili u brodogradilištu 3. maj u Rijeci, istaknuo je Plenković.

Samir Hadžić je zahvalio premijeru s obzirom na prošlost i sve što se prije događalo u brodogradilištu.

- Današnja potpora novoj upravi u rješavanju problema vezanih uz daljnji razvoj i budućnost kompanije, meni osobno, kao jednom od radnika, iznimno znači. Iznimno sam na tome zahvalan, naveo je Hadžić. Istaknuo je da brodogradnja ide naprijed te da Vlada na taj način pokazuje spremnost za njenu revitalizaciju.

- Vjerujem da će nas u tome na isti način pratiti i u budućnosti, kazao je Hadžić. Na pitanje što se trenutno događa u brodogradilištu, istaknuo je da je sto zaposlenih radnika, a u planu su i daljnja zapošljavanja.

- Uspjeli smo realizirati jamstvo Vlade, ispunili smo sve uvjete da do toga dođe i činjenica je da su nam ta sredstva od idućeg tjedna na raspolaganju. Povećavat ćemo broj radnika, a paralelno pregovaramo o komercijalnim poslovima. Na dobrom smo putu da nastavimo raditi i da će Uljanik imati bolju budućnost, kazao je Hadžić.

(Snimio Milivoj Mijošek)

Rekao je da je u brodogradilištu trenutno na remontu jedan brod koji je udario u obalu na području Raškog zaljeva.

- Radimo i na manjim poslovima oko čelika. Dosad nismo bili na teret nikome i nije nas nitko financirao. Uzimali smo poslove po mogućnostima koje smo mogli financirati. Kredit za koji smo dobili jamstva još će nas malo gurnuti naprijed te se nadam da ćemo tada moći ugovarati veće poslove prikladne brodogradilištu, zaključio je Hadžić.

(Snimio Milivoj Mijošek)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom