NA TERENU S PROMETNIM POLICAJCIMA

S PRESRETAČEM PO PULSKOJ ZAOBILAZNICI: Zaustavili ga radi pojasa pa otkrili da vozi neregistriran auto, a osobna mu ostala u Italiji

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Vozač bez dokumenata, Mitsubishi bez tablica (Zvjezdan STRAHINJA)

Telefoniranje u vožnji ili nevezivanje često policiju dovede do niza drugih prekršaja koji bi inače prošli "ispod radara". Tako je i u Šijani zaustavljeni vozač policajcima odmah priznao svoj neregularan položaj - auto nije registriran, ne posjeduje osobnu iskaznicu, a ni vozačke nema kod sebe. Kazna mu je 3.300 kuna, bila bi i veća da je auto njegov. "Dobro je, sada ću se natjerati izraditi sve dokumente", kaže

Nekima pišemo kazne za nevezivanje pojasa i po deset puta. Ali oni se i dalje ne žele vezati. Kažu, to je moje pravo. Kod nekih još prevladava tvrdnja da u sudaru pojas odmaže. Pa to je nevjerojatno! Ne treba se vezati radi kazne, nego radi svoje sigurnosti, priča nam za volanom policijskog presretača Pejo Mandir dok akciju nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne upotrebe mobitela na pulskim ulicama pratimo sa stražnje klupe Audija A4. Vezani!

U akciji je u srijedu od 9 do 14 sati na području Pule evidentirano 44 prekršaja, od čega 23 vezana uz pojaseve, 17 radi telefoniranja u vožnji, jedan radi vožnje pod utjecajem alkohola te tri ostala prekršaja. A dio tih prekršitelja uhvaćeno je upravo na zaobilaznici, Ulici Prekomorskih brigada, a da policajci nisu pravo ni iskoristili 250 konjskih snaga presretača, koliko im je na raspolaganju.

Na obilaznici važnijima se od "konja" pokazuju istrenirane oči policajaca Mandira i Leonarde Novoselac koji izdaleka uočavaju da vozač sivog BMW-a u kružno raskrižje s Mutilskom i Medulinskom ulazi s mobitelom na uhu. Na presretaču se pale plava svjetla, a vozač BMW-a brzo se isključuje iz prometa da bi mirno, svjestan svoje greške, primio uplatnicu pa nastavio svojim putem.

- Kazna za mobitel je tisuću kuna, a ako je plati za tri dana, onda iznosi pola od toga. Isto toliko iznosi i kazna za nekorištenje pojasa, objašnjava Mandir po povratku u auto.

Nakon nekoliko đireva duž obilaznice, sklanjamo se sa strane, u zasjedu, otkud policajci i opet izdaleka uočavaju nevezanog vozača sivog Mitsubishija. Moćni Audi starta snažno i za nekoliko sekundi već je na "repu" prekršitelja. Nekorištenje sigurnosnog pojasa, kao što će se kasnije pokazati u ovom slučaju, često prometnu policiju odvede i do niza drugih prekršaja koji bi inače lako prošli "ispod radara".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater