Nit' stanova, nit' poslovnih prostora

RUŠEVINA TIK UZ ARENU Stara stolarska radionica u Gladijatorskoj u Puli na lokacijsku dozvolu čeka od 2012. Vlasnik želi graditi, no proceduralna pogreška ponovno "zakočila" gradnju

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Čekam pravomoćnost dozvole pa da vidim što ćemo, hoćemo li ići na građevinsku dozvolu ili u rekonstrukciju objekta u postojećem obliku. Dvoje susjeda žalilo se na nadogradnju zbog prozora pa razmatram i varijantu da ostanemo na istoj visini i iskoristim podrum i prizemlje, kaže Enes Ibrahimović koji je radionicu kupio u svibnju

 

Više je od 12 godina prošlo otkako je prvi put prodana stara stolarska radionica u Gladijatorskoj ulici u Puli, ali na tom mjestu nit' su izgrađeni stanovi nit' poslovni prostor, kako je bilo najavljivano. Na korak od velebne Arene, najveće pulske atrakcije, stolarija je još uvijek ruglo kvarta. Iza velikog portala sa zabatom, koji otkriva povijesnu i arhitektonsku vrijednost radionice, nalaze se tek ostaci, ruševina bez krova, zarasla u korov i prepuštena glodavcima, zmijama i ovisnicima.

Lokacijska na sudu

Zgradu su nasljednici starog vlasnika prodali riječkom vaterpolistu Igoru Hiniću i još jednoj osobi davne 2008. godine. Iz Grada Pule navode da je još 2012. izdana lokacijska dozvola za rekonstrukciju zgrade, odnosno dogradnju i nadogradnju, no na dozvolu su se žalili prvi susjedi pa je, nakon procesa na Upravnom sudu u Rijeci i Visokom upravnom sudu, pravomoćna postala tek u studenom 2018.

To znači da bi Enes Ibrahimović, novi vlasnik bivše radionice koju je kupio u svibnju, do studenog trebao podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole jer lokacijskoj tada istječe rok. Ili ipak ne?

- Ne, to nije tako. Lokacijska dozvola je poslana, ali je i opet poništena zbog neke proceduralne greške, tako da je sada sve na početku. Tražili smo požurnicu da se ispravi greška i ubrza izdavanje, kaže nam Ibrahimović, Puljanima poznat po građevinskim investicijama i koncesionar na Valkanama.

Njegove riječi potvrdila nam je i Hinićeva sestra, odvjetnica Mira Hinić Muslim. Kaže da je više puta proces rješavan na sudu u Rijeci, nakon čega bi uslijedila žalba pa se opet vraćalo na početak. Kako nam priča, jednom je pravomoćnost dozvole pala u vodu jer rješenje nije dano na uvid jednoj od stranaka.

        - Lokacijska dozvola nije pravomoćna, predmet je sada na Visokom upravnom sudu u Zagrebu i to Grad Pula nije ni mogao znati. Tako se već osam godina vodi proces u kojem se gubi novac i ništa ne rješava, rekla nam je u telefonskom razgovoru Hinić Muslim.

Luksuzni stanovi

- Čekam pravomoćnost dozvole pa da vidim što ćemo, hoćemo li ići na građevinsku dozvolu ili ćemo ići u rekonstrukciju objekta u postojećem obliku. Dvoje susjeda žalilo se na nadogradnju zbog prozora pa razmatram i varijantu da ostanemo na istoj visini i iskoristim podrum i prizemlje, kaže Ibrahimović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini