Uklanjaju se građevine u Tršćanskoj ulici, preko puta Brionkinog mlina

RUŠE BRDO Pula dobiva novu benzinsku crpku na ulazu u grad, površine 1.200 kvadrata, a investitor je tvrtka iz Zagreba

| Autor: Borka PETROVIĆ
Neven LAZAREVIĆ

Neven LAZAREVIĆ


Na tabli na gradilištu istaknuto je da je izvođač radova Hiža d.o.o. iz Banjola, a investitor tvrtka Apios iz Zagreba. Riječ je o firmi koja se bavi prodajom naftnih derivata te ima svoje benzinske servise po cijeloj Hrvatskoj

Pula će dobiti novu benzinsku crpku, uz križanje Tršćanske ulice i Ulice Prekomorskih brigada, u blizini Brionkinog mlina. Prije nekoliko dana ovdje je započelo uklanjanje postojećih građevina. Cijelo je područje trenutno ograđeno, a bager razgrće brdo na kojem se nalazi trošna stambena kuća. Na tabli na gradilištu istaknuto je da je izvođač radova Hiža d.o.o. iz Banjola, a investitor tvrtka Apios d.o.o iz Zagreba. Riječ je o firmi koja se bavi prodajom naftnih derivata te ima svoje benzinske servise po cijeloj Hrvatskoj.

Iako smo od navedenog investitora zatražili detaljnije informacije, njih do zaključenja članka nismo dobili. Ipak, neslužbeno doznajemo da će gradnja crpke započeti nakon što se izgradi ona u Medulinu, da će cijeli objekt obuhvatiti 2.500 kvadrata, a u sklopu benzinske nalazit će se i kafić.

Podsjetimo, lanjskih godina nekoliko je investitora bilo zainteresirano za izgradnju benzinskih crpki te su tijekom zadnjih izmjena GUP-a Gradu uputili zahtjeve kojima traže prenamjenu određenih lokacija u benzinske postaje. Zahtjeve je uputila tvrtka Tifon, slovenski Petrol, ali i odvjetnički ured Franko Čerina koji zastupa tvrtku Apios. Grad je odbio Slovence, navodeći da je mreža benzinskih postaja utvrđena, a budući da Petrol predlaže nove crpke u blizini već nekih postojećih, to nije bilo prihvatljivo.

S druge strane, odobreni su prijedlozi tvrtke Tifon za benzinsku u Šijani, nadomak trgovačkog centra Plodine, te Apiosu za novu postaju na Velom Vrhu. Među ostalim, ova je tvrtka u svojim primjedbama konstatirala da trenutna lokacija ima mješovitu namjenu te da se u sklopu lokacije nalazi izgrađena građevna čestica s više starijih gospodarsko-poslovnih zgrada. Uputili su stoga zahtjev za gradnju slobodnostojeće skladišne zgrade nešto većih gabarita od trenutnih 800 kvadrata. Naime, tražili su, a Grad im je dozvolio, da izgrade objekt površine 1.200 kvadrata.

Inače, ovaj je prostor od lipnja 2016. godine prazan. Tada su, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, deložirani preostali stanari iz trošne zgrade na adresi Tršćanska 42 - Smajil Hamzić i njegova supruga koji su od Grada dobili stan. Prostor je zatim predan OTP banci na prodaju.

Kako nam je svojevremeno ispričao Hamzić, u taj je prostor uselio po rješenju tadašnjeg poduzeća Istragradnja, čiji je djelatnik bio gotovo 34 godine, ali spletom niza događaja to je poduzeće u međuvremenu propalo, OTP banka došla u posjed zemljišta te njih deložirala. Da ovoj obitelji život u Tršćanskoj nije bio lagan svjedočili smo nekoliko puta i sami jer je, osim deložacije, tu bilo ilegalnih useljavanja, isključivanja struje, pa potom vode zbog nekontrolirane potrošnje i neplaćenih računa, do požara koji je 2015. zahvatio dio zgrade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater