NAJNOVIJEUPRAVA ULJANIKA

Riješena dilema tko će preuzeti vođenje tvrtke: EDI KUČAN PONOVNO NA ČELU RIJEČKOG 3. MAJA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Edi Kučan (Silvano JEŽINA)

Uprava Uljanika imenovala je danas Edija Kučana na mjesto predsjednika Uprave riječkog 3. Maja, čime je riješena dilema tko će preuzeti vođenje tvrtke nakon prošlotjedne ostavke Maksimiljana Percana.

Percan je jedan od osumnjičenika u "akciji Uljanik" te je slijedom toga odstupio s dužnosti, kao i Veljko Grbac, Marinko Brgić i Elvis Pahljina koji su predstavljali vlasnika Uljanik grupu u nadzornom odboru riječkog brodogradilišta. Imenovanje predsjednika Uprave zadaća je upravo nadzornog odbora, no kako je on nakon ostavki ostao nepotpun, odnosno samo na dva člana, Upravu prema zakonu mogu imenovati "zainteresirane strane", pa je tu obavezu preuzela uprava vlasnika Uljanika.

Prije samog imenovanja postignut je konsenzus, pa je Kučan zapravo rješenje iza kojeg je stao Uljanik, ali je zapravo prijedlog radnika i sindikata 3. Maja. Edi Kučan obnašao je dužnost predsjednika Uprave riječkog brodogradilišta do privatizacije, a nakon što je riječki škver postao dio Uljanik grupe u kolovozu 2013. godine na tom ga je mjestu zamijenio Zdravko Pliško.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam