(RAS)PRODAJA IMOVINE

Repovi zajmova koje je pulskom brodogradilištu davala Kermas energija DANKO KONČAR POKRENUO PRODAJU ULJANIKOVE KASARNE

| Autor: Danijela BAŠIĆ PALKOVIĆ
Uskoro ide na prodaju - Uljanikova kasarna/Danko Končar (Dejan ŠTIFANIĆ/Neven LAZAREVIĆ)

Uskoro ide na prodaju - Uljanikova kasarna/Danko Končar (Dejan ŠTIFANIĆ/Neven LAZAREVIĆ)


Radi se o nekretnini na atraktivnoj lokaciji koja se proteže na više od dvadeset tisuća kvadrata. U vrijeme dok je Danko Končar bio potencijalni strateški partner Kermas energija je stavila zabilježbu na Kasarnu kao osiguranje za 12 milijuna eura pozajmice za isplate plaća radnicima brodogradilišta

Stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak potvrdio je pokretanje dva postupka vezana uz prodaju imovine brodogradilišta i pozvao Ministarstvo financija i ostale državne vjerovnike da se u narednih 30 dana izjasne žele li pokretnine na kojima imaju razlučna prava preuzeti i unijeti u temeljni kapital nove tvrtke Uljanik Brodogradnje 1856, kako je to preporučila Vlada, ili će se naplatiti njihovom prodajom.

Radi se o vrijednoj Uljanikovoj kasarni na atraktivnoj lokaciji na pulskom Bulevaru koja se proteže na više od 20 tisuća kvadrata. Prodaju te zgrade od Trgovačkog suda u Pazinu 13. srpnja zatražila je tvrtka Kermas energija Danka Končara. Ta je tvrtka u vrijeme dok je Danko Končar još bio potencijalni strateški partner stavila zabilježbu na Kasarnu kao osiguranje za 12 milijuna eura pozajmice za isplate plaća radnicima brodogradilišta. Osim Kasarne, na prodaju će ići i skladišni objekti koji se ne nalaze na pomorskom dobru i nisu od primarne važnosti za daljnje poslovanje.

Bivša Kasarna dugi niz godina nije imala namjenu. Uljanik ju je želio staviti u funkciju i s njom imao velike planove, no sve se izjalovilo nakon sloma brodogradnje. Nekad je zgrada bila Poslovni centar Uljanik napuštena zbog racionalizacije poslovanja. Dok se Uljanik još držao na nogama, tadašnja je Uprava tražila od Grada Pule izmjenu urbanističkog statusa nekretnine, kako bi se zgrada prenamijenila u prenoćište.

Ideja je bila kompletnu kasarnu preurediti u hostel u kojem bi odsjedali brojni kooperantski radnici. Planirala se adaptacija kompletnog trećeg kata u kojem bi moglo prenoćiti oko stotinjak osoba. U planu je bilo uređenje sanitarija, tri prostorije u prizemlju trebale su biti adaptirane za potrebe recepcije, bifea/marendarija i sale za gledanje televizije ili sastanke. Sve je to palo u vodu, a govorilo se o ulaganju od 3,4 milijuna kuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater