PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

Redovno čišćenje kolektora Pragrande: Do petka NOĆNI RADOVI KOD GLAVNE POŠTE

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


U sklopu redovnog održavanja sustava oborinske odvodnje grada Pule, tvrtka Pragrande čistit će oborinski kolektor Pragrande u Flaciusovoj ulici kod zgrade glavne pošte u dužini od 170 metara. Radove će djelatnici Pragrandea izvoditi specijalnim vozilima za usisavanje i ispiranje kanala pod visokim tlakom, uz ugovorene izvođače za ronilačke radove u kanalu. Zbog radova će od 22 sata do 6 ujutro, svaku noć do petka, 26. veljače, na snazi biti privremena regulacija prometa.

Podsjetimo, u srpnju 2015. pušten je obalni kolektor u punu funkciju, kada su osigurani uvjeti za preusmjeravanje svih direktnih ispusta iz Pulskog zaljeva u sustav javne odvodnje. Dodatno je, tijekom 2016. godine, na kanalu Pragrande ugrađena hidromehanička oprema čime je zatvoren sustav mješovite odvodnje prema moru, a otpadne vode su preusmjerene putem crpne stanice "Pošta" na uređaj za pročišćavanje Valkane. Time je zaustavljeno dugogodišnje onečišćenje Pulskog zaljeva otpadnim vodama i osigurani su kontrolirani uvjeti u kanalu Pragrande, nezavisni od plime i oseke, što omogućava nesmetano i temeljito čišćenje kanala od taloga nanesenog za vrijeme oborina.

Čišćenje kanala Pragrande dio je redovitog godišnjeg programa održavanja sustava odvodnje, što, osim sprječavanja zagađenja Pulskog zaljeva, smanjuje i mogućnost plavljenja niskih gradskih zona, pojašnjavaju iz komunalne tvrtke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum