NAJNOVIJEFAŽANA

Realizacija projekta na mjestu bivših tvornica još nije na vidiku - OPĆINA NE PRISTAJE NA MASTODONTSKI HOTEL DO STARE JEZGRE I MASOVNU STANOGRADNJU


Rekli smo im da ne srljaju u investiciju prije nego izrade projekt. Tvrtka Liberty bi htjela na području Tvornice stakla graditi između 60 i 70 stambenih jedinica, a u drugom dijelu, na mjestu Badela, mastodontski hotel s 300 ležaja. Rekli smo im da je moguće oko 150. Ništa se neće graditi bez Vijeća i bez građana, poručio je načelnik Radomir Korać

  

Izraelsko poduzeće Liberty, koje u vlasništvu ima zemljišta bivših tvornica u Fažani, neće moći raditi ništa bez odluke Općinskog vijeće niti išta što nije u skladu s prostornom dokumentacijom. Poručio je tako načelnik Radomir Korać na posljednjoj sjednici Vijeća nakon što je raspravu o bivšem Badelu i Istarskoj tvornici stakla, na čijem se mjestu već godinama očekuje izgradnja turističkih te poslovno-stambenih objekata, potaknula vijećnica Dragana Belas (IDS). Zanimalo ju je ima li što novog i dolaze li investitori u Fažanu, a prema Koraćevim riječima bilo je i kontakata, ali se nešto novog postiglo.

 Podzemne garaže blizu mora

 - Bili su kod nas predstavnici tvrtke Liberty iz Tel Aviva, ali opet smo im rekli koji su uvjeti. Znam da planiraju izgradnju u dvije faze, u prvoj bi gradili na prostoru tvornice stakla, a u drugoj na prostoru Badela. Oni žele izgraditi 180 stanova, a to ne mogu, već puno manje. I neće moći graditi ništa bez znanja ovog Vijeća i bez stručnih podloga. Što god su naumili, to moraju prezentirati ovom tijelu. Zato smo im rekli da ne traže građevinske dozvole prije nego pokažu projekt, rekao je Korać.

Duga je povijest spora Općine s Libertyjem na tih 1,6 hektara nadomak stare jezgre Fažane, a sve se svodi na to da bi investitori gradili više nego što je dozvoljeno ili Općini prihvatljivo. Kako je dalje Korać naveo, priprema projektne dokumentacije traje između šest mjeseci i godine dana, a pola su godine investitori već potrošili na istraživanja mogu li graditi podzemne garaže tako blizu mora. Ispostavilo se da mogu, rekao je Danijel Ferić, stručni suradnik Općine, i naveo da se u dijelu kompleksa prema moru pojavljuje voda, dok su u stražnjem dijelu otkrivene kaverne koje ne bi trebale predstavljati problema prilikom gradnje.

 Investicija od sto milijuna eura?

 Prije nekoliko godina govorilo se da je gradnja hotela i poslovno-stambenog kompleksa teža od sto milijuna eura, no već dugo Fažanci čekaju da vide projekt investitora u više verzija koje bi onda vijećnici mogli prihvatiti ili ne. Tada se govorilo i da bi objekti, s prizemljem i dva kata, imali visinu do desetak metara, dok bi hotel imao prizemlje i tri kata. (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PETKA 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam