RADIONICA

Razvoj i implementacija preventivnih programa: Pomoć školama u programima prevencije

| Autor: Borka PETROVIĆ

Predstavljena je radionica pod nazivom " Razvoj i implementacija preventivnih programa" namijenjena stručnjacima koji razvijaju i provode preventivne programe u osnovnim školama, a u suradnji Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule.

Na konferenciji za medije uz zamjenicu gradonačelnika Pule Elenu Puh Belci, sudjelovala je i predavačica radionice, prof. dr. sc Martina Ferić iz Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te Helena Mitrović, voditeljica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zahvalila je prof. dr. sc. Ferić na dolasku te rekla kako su škole mjesta gdje treba dodatno osnažiti ciljane programe prema djeci i roditeljima, što se upravo kroz ovakve programe i radionice postiže. Dodala je kako je projekt smjernica u daljnjem radu te da je Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Pula u svom šetstogodišnjem radu proveo niz aktivnosti i upravu su fokus bila djeca, zdravlje i mentalne aktivnosti.

- Drago mi je da su škole prepoznale naše aktivnosti jer su oni ti koji se najviše vremena bave djecom, a mi smo ovdje potpora, smjernica i nit vodilja kako bi stvorili grad siguran za sve uzraste, rekla je Puh Belci.

Helena Mitrović, je dodala da je ideja ove radionice bila da se pomogne školama da naprave bolje i uspješnije preventivne programe. Dodala je kako se svakim danom susreću s novim problemima pa je tako problem današnjice prekomjerno korištenje smartphona, gdje školarci većinu vremena provode gledajući u ekran. Prof. dr. sc Martina Ferić pohvalila je Istarsku županiju i Grad Pulu na prepoznavanju značaja ove teme i važnosti pravovremenog reagiranja.

Veliki odaziv predstavnika osnovnih škola iz cijele Istre na jučerašnju prezentaciju pokazao je značaj teme te ukazao na potrebu za nastavljanjem putem prevencije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter