SVAKA ČAST!

Ravnateljica pulske bolnice, buduća kirurginja, glavna sestra interne i glasnogovornica PU istarske odradile teške utrke u Italiji: TRČALE SU I HODALE PO BRDIMA 48, ILI ČAK 120 KILOMETARA!

Na startu i cilju atmosfera je emotivna, osjećaj je divan. Odustajanje nije opcija, taman umrli idemo do kraja. Jedino ako se ozlijedimo možemo odustati, kaže Irena Hrstić

| Autor: Marcello ROSANDA
Mauricio Rojnić, Ana Barać Dobran, Irena Hrstić i Ingrid Kalčić / Mladenka Buić

Mauricio Rojnić, Ana Barać Dobran, Irena Hrstić i Ingrid Kalčić / Mladenka Buić


Tri zaposlenice Opće bolnice Pula na čelu s ravnateljicom Irenom Hrstić i glasnogovornica Policijske uprave Istarske Nataša Rogić odradile su minulog vikenda trail utrke u Italiji na kojima su dvije od njih prošle 48 kilometara, a dvije čak 120!

Da, dobro ste pročitali, dok je većina nas odmarala preko vikenda, medicinska sestra Mladenka Buić i "policajka" Rogić po brdima su trčale i hodale 120 kilometara! Ravnateljica Hrstić i još jedna liječnica, Maja Đorđević, prešle su također impresivnih 49 kilometara.

- Riječ je o trail trčanju koje podrazumijeva velike dužine i velike nadmorske visine. Trči se po prirodi, primarno po brdima, a podrazumijeva i hodanje, pogotovo kada je riječ o velikim nadmorskim visinama, kaže Irena Hrstić.

Nadmorske visine su također impresivne, za utrku od 48 km do 2.600 metara, a za utrku od 120 čak 5.800!

Prilično dobar uspjeh

- Limit za našu utrku bio je 12 sati, ja sam došla za 11. Za nekoga tko je počeo trčati prije 3 godine to je prilično dobar uspjeh. Računala sam da će mi trebati malo manje od 12 a došla sam za 11 sati i to me dodatno veseli, kaže ravnateljica pulske bolnice.

Ističe da u ovakvim poduhvatima bude mučnina i povraćanja, ali sve je to na koncu veliko veselje.

- Na startu i cilju atmosfera je emotivna, osjećaj je divan. Odustajanje nije opcija, taman umrli idemo do kraja. Jedino ako se ozlijedimo možemo odustati, kaže Irena Hrstić.

Slijedi UTMB

Mladenka Buić, glavna sestra službe za internu medicinu, kaže da ima dosta iskustva, ali ovo je bila jedna od težih utrka koje je odradila, ne samo zbog kilometraže i visinske razlike, već i zbog terena koji je bio težak.

- Uspjeh nije samo završiti utrku nego i doći na posao drugi dan, dakle da nisu "out" pet dana, ističe Buić, dodavši da je pila vodu iz jezera što ju je koštalo mučnina, ali sve drugo je bilo ok.

- Moje glavno oružje je glava, zbog čega mogu sve izdržati. Pet puta sam pala, letila sa štapovima po blatu. Na kraju ti bude pun kufer svega, ali nekako izdržiš. Kada sam došla u cilj rekla sam "basta", ne idem više na Lavaredo, ali kasnije sam odlučila da ipak idem, rekla je Mladenka Buić.

Sljedeći izazov joj je Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) u kolovozu. Kažu da na tu utrku ideš samo s jednim ciljem - da je nekako završiš. Ali ona kaže da će svakako ići i - po rezultat.

Brojni Istrijani na utrkama

Na utrkama je bilo još trkača iz Istre. Na Cortina trailu (48 km) najbolji rezultat imao je Matija Lisec iz vodnjanskog kluba, s vremenom 06:07:49. Utrku su prošlo i Maja Đorđević (08:25:55), Barbara Kešmer (08:45:57), Maurizio Rojnić (09:20:43), Ana Barać Dobran (10:49:53), Ingrid Kalčić (10:49:54) i Irena Hrstić (11:01:04).

Lavaredo ultratrail 8120 km) prošli su Antonio Chiavalon (15:40:13), Nataša Rogić (22:44:03) i Mladenka Buić (25:52:56).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater