BUDUĆI RODITELJI NEZADOVOLJNI ODLUKOM

Ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić: Zaprimili smo brojne upite o trenutnoj odluci zabrane prisustva pratnje na porodu. EVO KAKVA JE SITUACIJA

| Autor: Glas Istre
Ravnateljica pulske Opće bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić (Snimio Dejan Štifanić)

Ravnateljica pulske Opće bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić (Snimio Dejan Štifanić)


Sa strožim mjerama uvedena je i ona zabrane prisustva pratnje na porodu, a iz Opće bolnice Pula javljaju da su zaprimili brojne upite vezane uz ovu odluku.

- Iako trenutna povoljna epidemiološka situacija ukazuje na manji rizik od COVID-19 zaraze, ista još nije ni izdaleka u potpunosti zapriječena. Epidemiološka situacija se mijenja iz dana u dan i ne možemo govoriti o stabilnoj situaciji u našem okruženju koje se u epidemiji neminovno reflektira i na našu županiju. Svjedočimo upravo suprotnom trendu u većini europskih zemalja, koje pooštravaju svoje mjere.

Obzirom da se kontrola epidemije može efikasno voditi samo sinergijom svih žitelja i u cilju zadržavanja postojećeg stanja, kao i tek započetog procjepljivanja zdravstvenog osoblja i populacije, trenutno smatramo da nije još vrijeme za popuštanjem mjera vezanih uz zabranu pratnje na porodu.

Svjesni smo težine takve odluke i nezadovoljstva budućih roditelja no rizik ponovne eskalacije epidemije i ulaska u zdravstveni sustav smatramo prevelikim rizikom.

Sve mjere donesene u vrijeme ove epidemije podložne su promjenama ovisno o procjeni situacije pa tako i ova privremena mjera zabrane pratnji na porodu i čim se procijeni da je rizik prihvatljiv bit će opozvana, navodi doc. dr. sc. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater