1. virtualna studentska konferencija

Pulski studenti sestrinstva o problemima starijih osoba. Fitness, seksualnost i hospitalizacije u starijoj dobi

| Autor: Duška PALIBRK
Filozofski fakultet u Puli (foto: Sveučiliste Jurja Dobrile)

Filozofski fakultet u Puli (foto: Sveučiliste Jurja Dobrile)


Danas polaznici preddiplomskog stručnog studija sestrinstva Medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organiziraju 1. virtualnu studentsku konferenciju. Povod je današnji Međunarodni dan starijih osoba, pojašnjava voditeljica studija Dijana Majstorović.

- U doba pandemije covida-19 nismo mogli ući u domove za starije osobe i u sklopu kolegija Zdravstvena njega starijih osoba studenti su dobili zadatak istražiti problematiku s kojom se susreću starije osobe.

Obradili su zanimljive teme, poput fitnessa u starijoj dobi, seksualnosti u starijoj dobi, u kolikoj mjeri su starije osobe hospitalizirane i druge. Odabrali smo dvadeset postera te omogućili da svi to vide.

Da i stariji vide da smo na njih mislili i u to doba pandemije, bez obzira što nismo bili s njima. Tim radovima može se slobodno pristupiti do 20 sati uz registraciju na https://conference.com.hr/. Medicinskim sestrama to se i boduje preko Komore. Može se slobodno pristupiti, komentirati radove, ocijeniti ih, kaže prof. Majstorović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater