SLUČAJ DEKAN ANTIVAKSER

PULSKI REKTOR BARBIERI: Pavelić nije smijenjen, nego je sam podnio ostavku. Riječ je o vrsnom znanstveniku

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Rektor Alfio Barbieri (snimio M. MIJOŠEK)

Rektor Alfio Barbieri (snimio M. MIJOŠEK)


Rektor Sveučilišta u Puli Alfio Barbieri rekao je danas za Glas Istre da nije istina da je Krešimir Pavelić smijenjen s mjesta dekana Medicinskog fakulteta u Puli, već je sam podnio ostavku.

Učinio je to nakon burne reakcije javnosti na njegovo predavanje u sklopu jednog okruglog stola, na kojem je zagovarao antivakserske stavove.

"Razlog ostavke je u tome što Pavelić nije htio da ti njegovi stavovi naštete postupku dobivanja dopusnice za medicinski studij na Medicinskom fakultetu u Puli", rekao je Barbieri.

Naime, kao što je poznato, Sveučilište u Puli već preko dvije godine nastoji pokrenuti studij medicine, ali nikako ne uspijeva dobiti dopusnicu Nacionalnog vijeća za znanost. Usprkos tome, Medicinski fakultet u Puli je osnovan i za sada nudi samo studij sestrinstva. Tog fakulteta dekan je bio Pavelić.

Usprkos antivakserskim stavovima, rektor Barbieri brani Pavelića kao vrsnog stručnjaka.

"Neki kažu da je on dobio otkaz, ali i dalje kod nas radi kao profesor. Pavelić je vrijedan zaposlenik, vrsni stručnjak i znanstvenik", rekao je Barbieri.

Sljedeći korak je da će se odrediti vršitelj dužnosti dekana Medicinskog fakulteta u Puli, a potom će dekan biti izabran redovnim putem u skladu s procedurom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom