DRUGI PROJEKTI SU PRIORITETNI

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić O OTKAZIVANJU PROJEKTA POLIVALENTNOG CENTRA MEHANIKA

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Filip Zoričić (Snimio Danilo Memedović)

Filip Zoričić (Snimio Danilo Memedović)


- Nakon naših analiza sa stručnjacima da je to poplavo područje, da su porasle cijene građevinskog materijala na tržištu, da je ogroman iznos s kojim bi Grad trebao participirati, da postoji poremećaj u dobavi i opskrbi profesionalnom opremom i velika mogućnost probijanja roka za realizaciju projekta do 31. prosinca 2023. godine, Grad Pula odustao je od projekta "Mehanika-polivalentni centar", rekao je gradonačelnik Zoričić na današnjoj konferenciji za novinare koja je nosila naziv "Građani su važniji od stranke".

Prema trenutnim tržišnim uvjetima procjena troškova za Mehaniku-polivalentni centar iznosi 35 milijuna bespovratnih sredstava, Grad je trebao sudjelovati s 19 milijuna vlastitih sredstava te iz kredita platiti 45 milijuna kuna.

Zoričić je istaknuo da taj iznos koji je Grad trebao izdvojiti iz vlastitih sredstava i kroz kredit za sufinanciranje projekta, može preusmjeriti ili u dogradnju škola Kaštanjer i Šijana i omogućavanje jednosmjenske nastave, ili u izgradnju garažne kuće, izgradnju nove osnovne škole, uređenje sportskih terena ili izgradnju staračkog doma.

- Ne odričemo se europskog novca kao što naglašava oporba, nego imamo puno više obaveza kao Grad financirati taj projekt koji je uz to, i upitan sadržajno i građevinski. Bez jasnoga plana, rada i vizije, ne možemo raditi na važnim projektima, kazao je Zoričić pa napomenuo da kad se smiri situacija, kad se konsolidiraju financije i kad izađemo iz korona krize, kroz dvije tri godine možemo planirati i takve projekte.

- Mi sad imamo povijesnu priliku transformirati grad i ući u nove ponude europskih fondova kojima možemo rješavati suštinske probleme, istaknuo je Zoričić.

Zoričić je izvijestio i da je održan sastanak s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje i da zbog obustave aktivnosti Grad neće platiti penale jer su razlozi opravdani i realni.

Na kraju konferencije gradonačelnik je najavio kako će Kristijan Družeta biti njegov savjetnik za urbanu sigurnost koji će te poslove obavljati "pro bono".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum