LIJEPA PRIČA IZ PULE

GRADONAČELNIK FILIP ZORIČIĆ POSJETIO TVRTKU FORCONTACT SA 70 ZAPOSLENIH: Pružaju usluge klijentima na 20-ak jezika

Pružamo usluge prije i nakon kupnje proizvoda, to može biti modna industrija, food servis, pošiljka za koju klijent želi saznati gdje se nalazi. Pričamo na 20 jezika tako da se te usluge mogu pružati diljem svijeta, kažu u Forcontactu

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Nakon podružnice u Umagu, otvorene 2008. godine, stigli i u Pulu (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

Nakon podružnice u Umagu, otvorene 2008. godine, stigli i u Pulu (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić jučer je u Šijani obišao novootvorenu poslovnicu grupacije Forcontact koja u Istri, u Umagu, djeluje od 2008. godine.

Pulska poslovnica otvorena je prije dva mjeseca i zapošljava 70-ak radnika, a namjera je do kraja godine udvostručiti broj zaposlenih, izjavio je vlasnik kompanije Forcontact Europe Mariano Forgione. Grupacija je, naime, utemeljena u Švicarskoj prije 13 godina, a osim u Hrvatskoj, ima poslovnice i u Albaniji i Španjolskoj.

Internet kupovina

Tvrtka pruža korisničku podršku klijentima u sektoru e-trgovine putem različitih kanala: chata, telefona, mejla. Direktor Forcontacta Istra Zoran Goljevšček kaže da nije riječ o call centru, nego podršci klijentima.

- U današnje vrijeme svi manje-više kupujemo preko interneta i kad nam nešto treba tražimo podršku. Recimo, ako kupujete proizvod modne industrije i imate problema s pošiljkom te želite znati što se događa, kontaktirat ćete agenta uživo i dobit ćete nas koji ćemo pokušati riješiti taj problem, ukoliko postoji. Pružamo usluge prije i nakon kupnje proizvoda, to može biti modna industrija, food servis, pošiljka za koju klijent želi saznati gdje se nalazi. Pričamo na 20 jezika tako da se te usluge mogu pružati diljem svijeta, kažu u Forcontactu.

Goljevšček podsjeća da su podružnicu u Umagu otvorili 2008. godine gdje su zaposlili 15-ak ljudi.

- Došli smo do većeg broja zaposlenih koji su radi covida ostali raditi od kuće i onda smo odlučili otvoriti poslovnicu u Puli, kazao je Goljevšček.

Novi oblik zapošljavanja

Zoričić kaže da je ovo jedna lijepa nova stvar za Pulu.

- Sedamdeset naših ljudi ovdje radi. Svaki novi oblik zapošljavanja koji je na neki način drugačiji od onog svakodnevnog u turizmu i ugostiteljstvu, da imamo nešto šire od toga, poticajan je i naravno da sam kao gradonačelnik zadovoljan zbog toga, rekao je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater