VELIKA INVESTICIJA

Pulski Aquarium: Postavljena mobilna rampa za osobe s invaliditetom

| Autor: Borka PETROVIĆ
Rampom do izložbi na katu - uložili 106 tisuća kuna

Aquarium Pula bogatiji je za još jednu uslugu - u prizemlju tvrđave jučer je postavljena mobilna rampa za osobe s invaliditetom koja će im, osim pristupa prizemlju, omogućiti i razgled izložba na prvom katu.

Od vlasnice Milene Mičić doznajemo da su mobilnu rampu, postavljenu uz stubište, financirali sami te je koštala 106 tisuća kuna.

- Unatoč teškoj situaciji smatrali smo da je ovo dobar potez, jer potreba da se pristup izložbama omogući i osobama s invaliditetom svakako postoji, kazala nam je Mičić dodajući da je radi korone posjet Aquarijumu jako smanjen. Tako je posjećenost u prvom kvartalu pala za 73 posto, a u drugom za čak 87 posto.

- Teško je vrijeme, no preživjet ćemo. Tvrđava je velika, gužve nema i pozivam sve da nas dođu posjetiti jer mi radimo normalno. Pridržavamo se svih pravila i uputa Nacionalnog stožera, djelatnici nose maske, dezinficijenti za ruke su posvuda i opasnosti od zaraze kod nas nema, poziva Mičić sugrađane da zavire u skrivene tajne morskoga svijeta.

Iz prve ruke doznajemo i da je Srećko, mala raža koja se ovdje nedavno "rodila" i radi svog neodoljivog osmijeha odmah postala zvijezda, preseljena iz akvarijskog vrtića u veći bazen, na pjeskovito dno. Ovdje Srećku, uz druge raže, društvo prave i njegovi roditelji.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater