PRESSICA

Pulski advent kreće u subotu. Planira se 80 programa, ali sve će ovisiti o koroni

| Autor: Ružica KORACA
Gordana Restović, Filip Zoričić i Sanja Cinkopan Korotaj (snimila R. KORACA)

Gordana Restović, Filip Zoričić i Sanja Cinkopan Korotaj (snimila R. KORACA)


Advent u Puli počinje predstojeće subote, 27. studenog, ali postepeno i ovisno o epidemiološkoj situaciji. 

Kućice će biti smještene na Giardinima, kao i prošlih godina, ali će se božićni duh proširiti i na ostatak centra Pule.

U Ulici Sergijevaca svirat će prigodna glazba, a ulica će imati i svjetleće zvjezdano nebo.

- Na Danteovom trgu očekuju nas također tri kućice i zabavni program tijekom cijelog Adventa. Zabava za mališane biti će u Parku grada Graza, tamo uz kućice imamo i kućicu djeda Mraza te zabavni park i igraonicu za djecu te podest na kojem će se održavati dječje predstave, kazala je Gordana Restović, ravnateljica Pula film festivala. Kućice će biti i na Forumu, gdje se upravo ovih dana montira i klizalište.

Advent u Puli trebalo bi činiti osamdesetak programa, ali sve ovisi o epidemiološkim uvjetima. Cjeli program rađen je u suradnji sa stožerom, ističu organozatori.

- Velikih koncerata ove godine neće biti, a doček Nove godine planiran u pulskoj Areni također je otkazan, istaknula je Restović.

Gradonačelnik Zoričić je istaknuo na pressici da on nije imao informaciju da je bilo planirano da samo djeca do 12 godina mogu klizati bez covid-potvrda, a koju je prenio naš list.

- U suradnji sa stožerom insistirao sam da se to ne primjenjuje i da svi mogu klizati, kazao je Zoričić. Podsjetimo, te informacije Glas Istre je dobio iz Pula sporta, gradske tvrtke koja postavlja klizalište. 

Na koncu, novost je i da će Pulom voziti vlakić, u kojem će se moći voziti besplatno. Vlak će ići od Gradske knjižnice preko Giardina i INK uz Dom branitelja i Danteov trg na rivu, pa natrag do knjižnice. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum