SJEDNICA PULSKOG VIJEĆA

AKTUALNI SAT: Prihodi od kućica narasli skoro duplo. Advent pohvalio čak i najveći kritičar iz IDS-a

| Autor: Glas Istre
Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK


Vijećnica NL Filipa Zoričića Ivana Mohorović pitala je koliki su prihodi bili od iznajmljivanja adventskih kućica 2019. godine, kad nije bilo licitacije, a koliki ove godine, kad je bilo. Prošle godine zbog korone nije bilo kućica.

"Godine 2019. od kućica smo prihodovali 100.000 kuna, a ove godine 180.000 kuna. Treba dodati da je prvih godina bio i manji interes, a veći tek od 2020. kad je advent odgođen. Ove godine imali smo puno veći interes, pa smo se odlučili na licitaciju", rekla je ravnateljica Pula film festivala, koji organizira Advent, Gordana Restović.

Dodala je da su neki ugostitelji ove godine ostali nezadovoljni jer su im cijene bile previsoke pa su odustali.

Marin Lerotić (IDS) pohvalio je advent, a potom je pitao zašto su sredstva za međunarodnu suradnju i putovanja u proračunu 2022. s 200.000 povećana na 700.000 kuna.

Pročelnica Anja Ademi rekla je da su ta sredstva ostala ista, a povećana su sredstva za EU fondove i projektnu dokumentaciju, i to s 200.000 na 500.000, s ciljem da se pruži podrška strateškim projektima. Lerotić je potom ponovo istaknuo da su sredstva za međunarodnu suradnju povećana sa 200 na 700 tisuća, pa je ostalo nejasno što je točno. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater