PULA

PULSKA VLAST ODUSTALA OD JOŠ JEDNOG IDS-ovog PROJEKTA. Umjesto u Smareglinoj, odjel za djecu i mlade otvara se u Gradskoj knjižnici u Kandlerovoj

Odjel multimedije u središnjoj Gradskoj knjižnici i čitaonici je nedovoljno posjećen pa smo ga odlučili prenamijeniti u interaktivni prostor, odnosno odjel za djecu i mlade. Tako bismo racionalizirali troškove, a kompletno uređenje koštalo bi 250.000 kuna s opremanjem, ličenjem i idejnim projektom, kaže gradska pročelnica za kulturu Lena Radunić

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Dječja knjižnica u Smareglinoj ulici (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

Dječja knjižnica u Smareglinoj ulici (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Otkako je uselila u Komunalnu palaču, nova gradska vlast donekle je izmijenila planove koje su zacrtali njihovi prethodnici iz IDS-a. Osim odustajanja od krupnog projekta Polivalentnog centra Mehanike, planovi nove vlasti izmijenjeni su i kad je riječ o uređenju Dječje knjižnice u Smareglinoj ulici. Naime, bivša je vlast prilikom rekonstrukcije Dječjeg kreativnog centra (DKC), poznatijeg kao Pionirski dom, preselila tamošnju dječju knjižnicu u Smareglinu ulicu, u neposrednoj blizini Kazališta, gdje je, u susjednom prostoru bivšeg kafića, planirala urediti i multimedijalnu knjižnicu.

- Shvatili smo da je potrebno uložiti jako puno sredstava u fasadu, a malo u sadržaj same multimedijalne knjižnice za mlade u Smareglinoj ulici, u prostoru bivšeg kafića, kaže Lena Radunić, gradska pročelnica za kulturu i razvoj civilnog društva. Na raspolaganju u proračunu za 2021. godinu za taj je prostor bilo osigurano 650.000 kuna.

-Rebalansom proračuna smo pokušali racionalizirati građevinske radove koji bi koštali 550.000 kuna. Shvatili smo da taj prostor nije adekvatan pa smo donijeli novo rješenje: knjižnica za djecu ostaje u Smareglinoj. U potpunosti je uređena - sređeni su zidovi, postavljene su nove podne obloge, oznake. Knjižnica je otvorena koncem kolovoza. Međutim, nakon revizije fundusa, shvatili smo da nema dovoljno prostora za interaktivni sadržaj pa smo odustali od prostora bivšeg kafića i vratili ga Gradu jer je uređenje preskupo, a postojali su i zahtjevni uvjeti konzervatora, objašnjava Radunić. Uređenje bi stajalo 600.000 kuna, a mi želimo uložiti u sadržaje, dodaje.

- Odjel multimedije u središnjoj Gradskoj knjižnici i čitaonici je nedovoljno posjećen pa smo ga odlučili prenamijeniti u interaktivni prostor, odnosno odjel za djecu i mlade. Tu bi se nalazile društvene igre, kompjutori i knjige. Tako bismo racionalizirali troškove, a kompletno uređenje koštalo bi 250.000 kuna s opremanjem, ličenjem i idejnim projektom. Treba postaviti nove police, oličiti zidove. Idejni projekt, koji je koštao 25.000 kuna, izradio je arhitekt Bruno Juričić. Novi bi odjel trebao biti otvoren početkom iduće godine, najavljuje Radunić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater