ZAKUHALO SE  NA PORTARATI

FOTO / VIDEO Pulska policija pokušala privesti dvojicu mladića zbog majica na kojima piše "HDZ LOPOVI. LOPINE!". Ogorčena građanka: "Sramota! Po Zagrebu vam šetaju crnokošuljaši, a ovdje vam smeta ova majica. Dajte i meni jednu!"

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA


Tijekom prosvjeda na pulskoj Portarati, koji je pod nazivom "Pravda" organiziran prvenstveno da bi se još jednom iskazalo nezadovoljstvo javnosti zbog svega što se događalo kod gnjusnog slučaja silovanja maloljetnice u Zadru, došlo je do policijske intervencije koja je izazvala ogorčenje okupljenih prosvjednika.

Policijski službenici su u masi primijetili dvojicu mladića koji su na svojim majicama imali natpis "HDZ Lopovi. Lopine!". Dvojac u majicama nije svojim ponašanjem provocirao reakciju policije, pa se da zaključiti da je jedini razlog za postupanje tekst na majici kakav se gotovo svakog dana može vidjeti i na malim ekranima, primjerice prilikom prijenosa sjednice Hrvatskog sabora.

        - Sjedili su tu na kavi, onda su se digli i pitali kakva nam je to majica. Rekao sam da samo izražavam svoje nezadovoljstvo, kazao nam je jedan od mladića.

Policajce su u znak podrške mladićima okružili brojni Puljani izražavajući svoje nezadovoljstvo represivnim mjerama sustava. Jedna je starija gospođa vikala:

"Sramota! Po Zagrebu vam šetaju crnokošuljaši, a ovdje vam smeta ova majica. Dajte i meni jednu majicu!".

Policajci su željeli dvojac privesti u postaju, kako su rekli "zbog utvrđivanja identiteta", jer jedan od mladića nije imao osobnu kartu. Dotle su mladići ukazivali i da dva policajca od četiri, koliko ih je interveniralo, nemaju istaknutu značku i identifikacijski broj. Potom je i policajka pred okupljenim građanima i novinarima rekla da neće biti potrebe da se mladiće vodi u postaju, ukoliko skinu sporne majice, što je mnogima na Portarati bio dodatni argument bio da nije bila bitna identifikacijska isprava, već natpis protiv vladajuće stranke.

Mladići majice nisu skinuli, a policajci su odustali od privođenja u postaju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of