PREKID VEZA

PULJANIN VEDRAN ŠILIPETAR I NJEGOVA DJEVOJKA PROŽIVLJAVAJU DRAMU NA AERODROMU U BARCELONI "Već smo izgubili dva leta. Dobili smo dozvolu da možemo preko Francuske, ali Španjolci nas ne puštaju!"

| Autor: Lara BAGAR
Vedran Šilipetar s djevojkom

Vedran Šilipetar s djevojkom


Nakon polugodišnjeg boravka u Sevilli , pulski umjetnik Vedran Šilipetar planirao se s djevojkom vratiti u rodnu Pulu. No, pandemija je poremetila njihov povratak...

Vedran Šilipetar i njegova djevojka "zarobljeni" su u zračnoj luci u Barceloni zbog krizne situacije s koronavirusom, radi čega su upitni zračni letovi. I dok su se druge države pobrinule za povratak svojih građana, Hrvatska, prema riječima Puljana, ne čini ništa.

Trenutno je oko 200 Hrvata u Španjolskoj koji nemaju organizirani povratak u domovinu.

"Situacija se mijenja iz sekunde u sekundu. Letova nema. Već smo izgubili dva leta. Prvo nam je propao let s Ryanairom s kojim smo u četvrtak trebali iz Seville sletjeti u Treviso. Onda smo kupili kartu s kojom smo trebali letjeti iz Seville preko Bruxellesa za Zagreb. I to nam je otkazano.

Sada smo kupili let iz Barcelone za Pariz u kojem se ne smije ostati duže od 12 sati, a o tome nas nitko nije obavijestio pa nas ne žele ukrcati jer je prvi i posljednji let za Zagreb tek idući dan. Sada smo žrtve totalnog kaosa, dezinformacije i pljačke aviokompanije, očajan je Šilipetar. Na aerodromu su gotovo sami. Zbog situacije s   koronavirusom koja je u španjolskoj poprilično dramatična nemaju kamo ići. U kontaktu su s hrvatskom ambasadom.

"Maja Steović iz hrvatske ambasade iznimno se založila i trudi se cijelo vrijeme. Dobila je dozvolu da možemo tranzitno letjeti kroz Francusku. No, sada nas ne puštaju iz Španjolske, kažu jedino direktnim letom. Izgleda da su aviokompanije jače od ambasada. Do sada sam na izgubljene letove potrošio 800 eura. Postoji let preko Londona za 1.500 eura, ali strah me jer mi nitko ne garantira da ću stići u Hrvatsku. A do sada sam već isušen s novcem. Totalno smo zarobljeni i nemoćni", posvjedočio nam je večeras Šilipetar o dramatičnoj situaciji na španjolskom aerodromu.

Prema njegovim riječima druge europske zemlje su organizirale povratak svojih državljana, a Hrvatska ništa nije napravila po tom planu te apelira da se nešto napravi. Kaže da su u Sevilli bili u samoizolaciji i kaže da će se dolaskom u Hrvatsku odmah staviti u karantenu, samo se želi nekako dočepati hrvatskog tla i traži pomoć od Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini