INICIJATIVA S DRUŠTVENIH MREŽA

PULJANIN BORIS STERMOTIĆ, osnivač Facebook grupe Koronavirus Hrvatska: "Počinjemo proizvodnju zaštitnih maskica, TREBAMO POMOĆ SVIH TISKARA U HRVATSKOJ!"

| Autor: Chiara BILIĆ
Boris Stermotić osnivač je FB grupe Koronavirus Hrvatska

Pokušavamo podizati svijest građana o problemu, a istovremeno i raditi na zajedništvu. Nažalost, još uvijek ima onih koji vjeruju da se rade o prehladi i gripi. Možda će za njih to i biti obična prehlada, ali za neke, njihove roditelje, starije, možda neće, govori Boris Stermotić

Paralelno s rastom broja oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, društvenim su mrežama nastajale raznorazne "koronavirus grupe". Jedna od takvih je i Koronavirus Hrvatska, kreirana 9. ožujka na Facebooku, kojoj je dosad pristupilo čak 13 i pol tisuća članova. Osnovao ju je Puljanin Boris Stermotić, javnosti poznat kao osnivač i glavni instruktor prve hrvatske škole preživljavanja Extremesurvive.

Osim što građane upućuje da se drže odredbi Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, pokrenula je i hvalevrijednu inicijativu te je sad u potrazi za tiskarom koja bi dala svoj obol u štampanju besplatnih kirurških maskica za osobnu zaštitu svih građana.

Naime, Stermotić pojašnjava da je Koronavirus Hrvatska, preko jednog od svojih administratora, uspjela kontaktirati nekoliko političkih predstavnika talijanskih regija Lombardije i Veneta. Iz Venecije im uskoro stiže kalup za proizvodnju zaštitnih maskica. U regiji Veneto su, kaže, tiskare prenamijenile djelatnost i sada besplatno izrađuju maske od nepropusnog TNT netkanog tekstila. Masovno ih, govori, distribuiraju građanima. A to je upravo ono čemu stremi i Koronavirus Hrvatska.

- Pozivamo sve veće tiskara u Hrvatskoj da se pridruže ovom projektu i pomognu s besplatnom izradom maskica. Inicijativi se već priključila jedna od riječkih tiskara, a u suradnji, glede nabavka materijala za izradu maski, je i jedna tvrtka iz Istre, apelira Stermotić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum