ALELUJA

PRORADILO JE! Pulska jezgra oslobođena parkiranih automobila. Ovako nije bilo od 70-ih godina i vremena "stojadina" i "fićeka"

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)


Kaznivši automobile stranih registarskih oznaka sa po 750 kuna Pula Parking je postigao željeni efekt - stari grad je gotovo ispražnjen od tih vozila. Stanari pete parkirne zone sada imaju puno slobodnih mjesta da mogu birati gdje će parkirati. Možemo zaključiti da je nova zona "holders only" u starom gradu postala "only njihova zona".

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Ispred Gradske knjižnice i čitaonice nikada nije bilo toliko slobodnih parkirnih mjesta 

U ponedjeljak je tamo bilo puno stranih automobila. U utorak se po prvi put pronalazilo slobodnih mjesta kada su na mnogim vozilima osvanule kazne, a danas od 9:30 do 11 sati stari grad bio je toliko prazan od automobila da bi se zatečeno stanje najjednostavnije moglo opisati kao - pustoš! Istovremeno je centar grada bio pun automobila koji su kružili ulicama u potrazi za slobodnim mjestom koje bi platili 11 ili 12 ili 15 kuna na sat, samo da ga pronađu.

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Poluprazno parkiralište u Kandlerovoj ulici

Ovoliko slobodnih mjesta za parkiranje u starom gradu, kako je bilo jutros, posljednji je put viđeno 70-ih godina prošlog stoljeća kada su ovdje vladali stojadini i fićeki. Puno praznih parkirnih mjesta bilo je u Kandlerovoj - nešto neviđeno za ovu ulicu. Od pizzerie Jupiter do Slavoluka Sergijevaca, u Ulici Castropola, naišli smo na stotinjak praznih mjesta gdje nitko nije parkirao. Svako drugo mjesto na parkiralištu Stara tržnica bilo je prazno, a jedino gdje i dalje vlada nered je parkiralište Benediktinske opatije. I danas je bilo puno vozila.

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Mnogo slobodnih parkirnih mjesta u Ulici Castropola

Tu smo zatekli djelatnika Pula Parkinga koji je postavljao njemačkim vozilima kazne od po 750 kuna na vjetrobranska stakla, a domaćima samo upozorenje.

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Djelatnik Pula Parkinga kažnjava sa 750 kuna automobil koji je kaznio i jučer sa 750 kuna (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Djelatnik nam je rekao kako mnogi stranci nisu pomakli vozila nakon što su ih kaznili sa 750 kuna dan ranije, pa im sada dodaju još jednu kaznu od 750 kuna.

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Slobodno parkirno mjesto pored Kina Valli

Uočili smo da su ponovno kažnjena strana vozila u Ulici Castropola. Po jedno vozilo njemačkih, švicarskih i nizozemskih oznaka, a čak tri talijanskih.

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Svatko od njih primio je "čestitku" od 750 kuna, koja zajedno s onom od dan ranije predstavlja "zgoditak" od 1.500 kuna za parkiranje u starom gradu.

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Nitko se ne osudi parkirati na ulazu u Ulicu Castropola

Jedan je Čeh prošao mnogo bolje jer je u Kandlerovoj ulici parkirao na neobilježeno parkirno mjesto i dobio kaznu prometnih redara od "svega" 300 kuna.

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Čeh je parkirao na neobilježeno parkirno mjesto i dobio kaznu prometnog redara od "svega" 300 kuna, a da je parkirao na obližnje označeno mjesto dobio bi kaznu Pula Parkinga od 750 kuna (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Da je parkirao na obližnje označeno mjesto dobio bi kaznu Pula Parkinga od 750 kuna. U susjedstvu je parkirao Zagrepčanin koji je uštedio 15 kuna jer nije platio parking u Carrarinoj ulici. Dobio je kaznu od 255 kuna.

(Snimio Paulo GREGOROVIĆ)

U automobilu talijanskih oznaka ostavljena je poruka djelatnicima Pula Parkinga da ne kazne jer vozačica ide produžiti uplatu (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom