Istarski stožer dao nadu

PULA PRODISALA Građanima je puna kapa restrikcija. Puležani koriste svaku mogućnost socijalizacije na otvorenom. Markat nije krcat kao u predpandemijsko doba, no ide na bolje

Na pulskim se ulicama čuje uobičajeni subotnji šušur. Ljudima je zaista dosta restrikcija i samo letimičan pogled na centar grada odaje dojam da Puležani koriste svaku mogućnost socijalizacije na otvorenom. Markat nije krcat kao u predpandemijsko doba, no osjeća se veća opuštenost građana koji dolaze obaviti špežu prije ručka. Može se reći da atmosfera više nije toliko turobna kao što je bila

| Autor: Marcello ROSANDA
Đir po Puli

Đir po Puli


Jučerašnja izjava načelnika Kozlevca preslika je, izgleda, stanja na terenu. "Moramo biti vrlo oprezni i ne smijemo se zaletavati. Međutim, neke mjere moramo, malo pomalo, olakšati. Ljudi su umorni i dosta im je restrikcija. To već postaje i psihološko pitanje", kazao je Kozlevac povodom jučerašnjeg zahtjeva istarskog Stožera za samostalnim donošenjem odluka o mjerama.

Na pulskim se ulicama čuje uobičajeni subotnji šušur. Ljudima je zaista dosta restrikcija i samo letimičan pogled na centar grada odaje dojam da Puležani koriste svaku mogućnost socijalizacije na otvorenom. Markat nije krcat kao u predpandemijsko doba, no osjeća se veća opuštenost građana koji dolaze obaviti špežu prije ručka. Može se reći da atmosfera više nije toliko turobna kao što je to bio slučaj ranije.

Mirni skup

Najčešće točke okupljanja i dalje su Mlinar, odnosno bivša Televizija, Danteov trg uz obližnji Old City Bar, i Gortanova uvala zbog tamošnjeg Pomidora. Svi ti lokali, i ne samo oni, nude popularnu "kavu za van" pa se na taj način građani snalaze ne bi li nastavili s tradicijom socijalizacije subotom ujutro, unatoč silnim mjerama.

Na Portarati se održava, već tradicionalno, mirni skup građana koji prosvjeduju protiv mjera Stožera, ali i cijepljenja. Oni, pak, tvrde da imaju argumente koji mogu ljudima u potpunosti promijeniti stav o cjepivu. Neki od njih su nam se i predstavili, kao na primjer Vlado Šegon koji, kaže, pokušava ljudima skrenuti pažnju na postojanje određenih događaja i informacija koji bi mogli pomoći u boljem shvaćanju apsurdnosti današnjih mjera i cijepljenja. Danas se, kažu sudionici skupa, ne može doći do vjerodostojnih informacija i zato su oni ovdje da upozore građane.

"Mnogi roditelji nisu ni svjesni gdje je bilo ishodište zdravstvenih problema njihovog djeteta, a ono malo svjesnih ne može u javne medije jer je interes većine medija za reklamiranje raznih lijekova i pisanje hvalospjeva o cjepivima važniji od zdravlja djece i sudbine njihovih roditelja", stoji u letku koji dijele, kako se sami nazivaju, ex-vakseri. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini