javno nadmetanje

PULA: Prodaje se deset gradskih nekretnina, licitacija u Komunalnoj palači 12. travnja

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Arhiva)

(Arhiva)


U ponedjeljak, 12. travnja, u podne u Komunalnoj će se palači održati javno nadmetanje za kupnju gradskih nekretnina. Prodaje se deset građevinskih parcela i objekata. Građevinske parcele su, piše u natječaju, namijenjene izgradnji stambenih, poslovnih i drugih građevina.

Riječ je o katastarskim česticama od 24 do 376 četvornih metara, koje će se nuditi po početnoj cijeni od 18 do 857,6 tisuća kuna, koliko se traži za dvije nekretnine od 376 i 245 kvadrata u MO-u Stari grad. One, kao i neke druge u natječaju, opterećene su pravom služnosti postavljanja i održavanja kanalizacijske infrastrukture i pravom služnosti prolaza u korist k.č.zgr. 459 k.o. Pula, zbog čega je procijenjena vrijednosti umanjena prema procjeni sudskog vještaka.

Na području MO-a Arena prodaje se 115 kvadrata po početnoj cijeni od 110.200 kuna, u Štinjanu se 233 kvadrata nudi za početnih 107.800 kuna, dok je cijena 109 kvadrata na području MO-a Sv. Polikarp-Sisplac 129.500 kuna.

Nekretnine se prodaju prema načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca, stoji u natječaju. Kupci nekretnina na kojima postoji teret raznih instalacija, u slučaju intervencije ili sličnih radova na instalacijama dužni su osigurati nesmetan pristup ovlaštenim osobama. Eventualna izmještanja instalacija, priključaka i objekata koja su teret na zemljištima, kupac se obvezuje izvršiti o svom trošku, u skladu s posebnim uvjetima nadležnih službi. U slučaju postojanja posjeda treće osobe na nekretnini, kupac je dužan o svom trošku "osloboditi nekretninu od stvari i osoba".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini