SVEČANOST

FOTO / PULA: Predstavljen novi i autobus Pulaprometa na stlačeni prirodni plin. STIŽE IH UKUPNO 20

| Autor: Glas Istre

Na području pulske Plinare d.o.o. danas su predstavljeni punionica i autobus na stlačeni prirodni plin. Svečanosti su nazočili gradonačelnik Pule Boris Miletić, direktor Pulaprometa d.o.o. Igor Škatar i direktor Plinare d.o.o. Pula Dean Kocijančić.

"Ovo je još jedan uspješan projekt financiran europskim sredstvima koji se u sklopu  mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja provodi na urbanom području Pula. Ovim će se važnim strateškim projektom obnoviti vozni park s 20 novih, suvremeno opremljenih autobusa na stlačeni prirodni plin. Važno je naglasiti da koristeći plin kao pogonsko gorivo u novim autobusima naš grad dobiva ekološki prihvatljiviji oblik prometa koji utječe na smanjenje štetnih emisija CO2, čime se zaštićuje okoliš u zajednici kao iznimna vrijednost kojoj danas stremi svaki odgovorni grad i čime poboljšavamo kvalitetu života u našem okruženju", rekao je gradonačelnik Miletić.

Direktor Pulaprometa Igor Škatar rekao je da su novi autobusi prilagođeni osobama s invaliditetom, opremljeni su prema najvišim standardima - klimatizirani i s ugrađenom wi-fi mrežom.

"Do kraja mjeseca isporučit će se svi autobusi koji će tada i započeti s prometovanjem budući da je potrebno provesti edukaciju vozača, servisnog osoblja te ugraditi display, video nadzor i naplatni sustav", zaključio je Škatar.

Direktor Plinare d.o.o. Pula Dean Kocijančić objasnio je da se istovremeno s procesom nabavke autobusa radilo na izgradnji punionice na stlačeni prirodni plin vrijedne 11 milijuna kuna.

"Cjelokupni projekt je sufinanciran s čak 88 posto bespovratnih sredstava. Važno je naglasiti kako je benefit korištenja stlačenog prirodnog plina, osim što je ekološki prihvatljiviji, to što donosi i značajne uštede jer se na 20 autobusa uštedi 1,8 milijuna kuna goriva", zaključio je Kocijančić. 

bussbussbussbussbuss2buss2buss2


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum