Webinar

PULA: HBOR-ovi kreditni i jamstveni programi za poduzetnike u doba pandemije

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Hrvatska banka za obnovu i razvitak omogućuje poduzetnicima financiranje nabave sirovina, repromaterijala, poluproizvoda, sitnog inventara, financiranje obveza prema dobavljačima te plaća zaposlenika, saznali su poduzetnici na webinaru koji su organizirali HGK - Županijska komora Pula i HBOR.

Voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Istru Cinzia Zubin pojasnila je da HBOR kroz ciljane kreditne programe za obrtna sredstva omogućuje financiranje tekućeg poslovanja poduzetnicima koji mogu dokazati negativne posljedice uzrokovane epidemijom. Takvi poduzetnici, koji moraju pribaviti i COVID score koji izračunava FINA, zahtjeve za kreditiranje mogu podnijeti do 30. lipnja. Kreditiranje može biti izravno, ili putem poslovnih banaka za što se mogu koristiti dodatna jamstva agencije HAMAG-BICRO.

Za poduzetnike u drvoprerađivačkoj industriji te za određene mjere iz Programa ruralnog razvoja osmišljeni su ciljani kreditni programi za obrtna sredstva. Izvoznici koji najmanje deset posto poslovnih prihoda ostvaruju na stranim tržištima te njihovi dobavljači mogu koristiti Program osiguranja portfelja kredita za likvidnost. Radi veće dostupnosti, osiguranje portfelja kredita za likvidnost izvoznika povećano je s 50 na 90 posto, uz smanjenje minimalnog potrebnog udjela izvoznih prihoda, naglasila je Zubin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini