PROGRAM PODUZETNIK

Grad sufinancira kamatnu stopu: PULSKIM PODUZETNICIMA NA RASPOLAGANJU 80 MILIJUNA KUNA POVOLJNIH KREDITA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Arhiva

Arhiva


Odobrava se od 50 tisuća do milijun i pol kuna kredita za nove investicije ili ulaganje u trajna obrtna sredstva, uz rok otplate do 10 godina

Pulskim poduzetnicima na raspolaganju je 79,6 milijuna kuna iz programa Poduzetnik Istarska županija 2020. čiji ukupan kreditni fond, koji osiguravaju poslovne banke i HBOR, iznosi 385 milijuna kuna. Riječ je o programu Istarske razvojne agencije (IDA) i Županije, koja usmjerava 80 milijuna kuna kreditnog potencijala na poduzetnike sa sjedištem u istarskim općinama. Ostali dio novca raspodjeljuje se na gradove prema njihovom udjelu u IDA-i, odnosno veličini.

Poduzetnici koji ulažu na području Pule moći će dobiti ukupno 70 milijuna te dodatnih 9,68 milijuna kuna koje će Županija rasporediti Puli sukladno udjelu u IDA-i te iskorištenosti županijskog fonda. Poreču i Rovinju na raspolaganju je po 50 milijuna, Buzetu i Labinu po 35, Pazinu 25, Novigradu 15, a Vodnjanu 10 milijuna kuna.

Grad Pula iz svog proračuna sufinancira jedan posto kamatne stope po kreditima koje će odobravati poslovne banke. Korisnici kredita mogu biti subjekti malog gospodarstva registrirani u Puli, u većinskom privatnom vlasništvu. To mogu biti i mala i srednja trgovačka društva, aktivni obrti, zadruge i profitne ustanove registrirani u drugim dijelovima Hrvatske ukoliko ulažu na području Istre. Potpore ne mogu dobiti trgovačka društva čiji su osnivači ili udjelničari u temeljnom kapitalu Istarska županija ili grad.

Odobrava se najmanje 50 tisuća do najviše milijun i pol kuna kredita koji se mogu uložiti u nove investicije ili trajna obrtna sredstva. Rok otplate je do 10 godina, odnosno do tri godine za trajna obrtna sredstva. Krediti se odobravaju i putem HBOR-a i to prema uvjetima navedenima u programu Poduzetništvo mladih, početnika i žena.

Program ne mogu koristiti poduzetnici iz djelatnosti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, kao ni oni koji se bave proizvodnjom oružja, streljiva, vojne i policijske opreme ili vode kockarnice i kladionice. Isključeni su i poduzetnici koji proizvode, prerađuju i distribuiraju duhan te oni koji provode pokuse na životinjama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of