IZMET I PERJE

PTICE I LJUDSKI NEMAR Nakon najezde čvoraka i galebova, u najljepšoj ulici u centru Pule problem stvaraju i golubovi. Stanarka: "RIGA MI SE OD PRIZORA"

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Golubovi se ugnijezdili na krovu zgrade (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Herculanea ne čisti rub ulice. Mi svaki drugi, treći dan peremo izmet deterdžentom i vodom jer užasno smrdi, a trebalo bi prati dva-tri puta dnevno, žale se prodavačice u Flanatičkoj * Gledam to već godinama. Zar se strogi centar grada ne bi trebao prati mlazovima vode svaku noć, osobito ljeti, pita se ljutita čitateljica

Kad je strogi centar grada zadnji put opran mlazovima vode? Pitanje je uputila čitateljica koja, kako kaže, svako jutro na putu prema poslu prolazi Flanatičkom ulicom i ispred prodavaonice dječjeg Benettona nailazi na hrpice ptičjeg izmeta, vjerojatno golubljeg. Ptice su se, po svemu sudeći, nastanile na krovu i, jasno, obavljaju nuždu ravno ispred izloga, moguće i na glave slučajnih prolaznika.

- Riga mi se od toga prizora. Oprostite na grubim riječima. Radi se o strogom centru grada! Kakva je to slika za šačicu turista koji su nam ostali?! Pa i za nas domaće! Ovo nije izuzetak, gledam to već godinama. Zar se strogi centar grada ne bi trebao prati mlazovima vode svaku noć, a osobito ljeti kada nema puno kišnih dana, a fluktuacija ljudi je velika?! I osobito u vrijeme korone?!, pita čitateljica.

I doista, izmet je i jučer bio na istom mjestu. Prodavačice u spomenutom dućanu također ukazuju na problem koji im izgleda nerješiv jer dok su golubovi na krovu, bit će i izmeta.

- Svaki drugi, treći dan čistimo. Najčešće viđamo dečka s metlom koji, međutim, ne čisti uz rubove, a nisam nikad ni vidjela da je Herculanea to oprala. To bi trebalo čistiti dva do tri puta dnevno. Ulicu treba prati svaki dan. Mi to operemo s malo deterdženta jer užasno smrdi, pogotovo kad padne kiša. Strah nas je da se netko ne posklizne. Herculanea kupi samo velike papire, ne čisti rub ulice, kažu prodavačice.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum