NAJNOVIJENA MORNARU

PRVI PLIVAČKI MARATON GIMNAZIJE: Do mora prošetalo 750 učenika i profesora, u plivanju ih se natjecalo 29

| Autor: Borka PETROVIĆ

Želja mi je da to bude tradicija, ali dogodine u suradnji s drugim srednjim školama iz Pule, a potom i na razini Istre. Da tako započne školska godina i da se tema zdravlja i sporta promovira što više među mladima, kaže Filip Zoričić, ravnatelj Gimnazije

Danas je na Mornaru, u sklopu projektnog dana Zdravi dan, nakon pješačenja od škole do mora, održan prvi plivački maraton Gimnazije Pula. Do Mornara je, dogovorenom trasom, prošetalo svih 750 učenika i profesora ove škole.

Ideja profesorica

U maratonu, kružne duljine 500 metara, sudjelovalo je 29 plivačica i plivača te tri profesora. Svi sudionici dobili su majice i priznanja, a najbolji i medalje. Od djevojaka dionicu je najbrže isplivala Natali Žgomba, druga je bila Lara Miota, a treća Ileana Rosanda. Najbolji plivač bio je Erik Hadžić, drugi Mark Miota, a treće mjesto dijele Luka Vukelić i Antonio Žgomba.

Kako doznajemo, maraton je bio ideja profesorice tjelesnog Đeni Blarežina i profesorice Karin Bolković, rekreativne plivačice. Ravnatelj Filip Zoričić podržao je ideju i krenuli su u realizaciju.

Mjesto okupljanja

- Želja mi je da to bude tradicija, ali dogodine u suradnji s drugim srednjim školama iz Pule, a potom i na razini Istre. Da tako započne školska godina i da se tema zdravlja i sporta promovira što više među mladima. Jako sam ponosan na današnji događaj i zahvalan svima koji su nam pomogli. Bilo je tu i bivših učenika i novih generacija tako da smo zaista postali mjesto okupljanja, kazao nam je ravnatelj škole Filip Zoričić.

Pokrovitelji maratona su bili Istarska županija i Grad Pula, a u održavanju natjecanja pomogli su članovi Gorske službe spašavanja, Gradskog društva Crvenog križa, Županijskog CK-a, HVIDRE, zatim volonteri Daljinskog plivanja Poreč, Plivačkog kluba Arena i Pula, Centra podvodnih aktivnosti, pizzerije Asterix i Tivoli, Klub volontera Gimnazije, lučica Delfin, Medulin FM i bend Top of the pops.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam