Svi se ujedinili

Prikupljaju se donacije, pomažu Grad i OŠ Veruda UČITELJI ĆE NOELU DOLAZITI DOMA

Učitelji su uvijek u tim situacijama na raspolaganju obitelji i učeniku, dogovaraju se individualni termini nastave, provjere znanja, predmetni ispiti i sve što treba da bi učenik završio razred i da ne bi bio u nepovoljnijoj situaciji zbog bolesti, kaže ravnateljica Anita Mokorić Brščić

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Noel Breščić

Noel Breščić


Teško oboljelom Noelu Breščiću, 14-godišnjem učeniku osmog razreda Osnovne škole Veruda kojem je prije nekoliko dana na zagrebačkom Rebru operiran karcinom štitnjače i limfnih čvorova, u školi namjeravaju pomoći.

- Škola uvijek nastoji pomoći obiteljima koje su socijalno ugrožene, bilo da su to besplatne marende uz pomoć Grada Pule, kroz školski Crveni križ, prikupljanjem donacija radi liječenja i pomoći obitelji. Tako je bilo i kada smo saznali za Noelovu bolest i teškoće. Za njega je najvažnije da se sada oporavi, a škola će mu izaći u susret "nastavom u kući", uz individualiziran pristup. Učitelji su uvijek u tim situacijama na raspolaganju obitelji i učeniku, dogovaraju se individualni termini nastave, provjere znanja, predmetni ispiti i sve što treba da bi učenik završio razred i da ne bi bio u nepovoljnijoj situaciji zbog bolesti, kaže ravnateljica Anita Mokorić Brščić.

Fokus je na ozdravljenju, kaže, a u učitelje ne sumnja jer su, veli, dosad uvijek pokazali humanost i bili na raspolaganju u kojem god obliku to učeniku odgovara. Vjerujem da će tako biti i ovaj put, kaže, uz želje za brz Noelov oporavak.

Dječaka sada čeka rehabilitacija, a otac, bivši uljanikovac, bez posla je, majka također ne radi. Obitelji će pomoći i Grad Pula, a otvoren je i žiro-račun u OTP banci za donacije. Podaci za uplatu su: Noel Breščić, IBAN: HR8924070003106793797, poziv na broj: 00 (datum dana, npr. 10012021).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini