PULA

Preventivni projekt PU istarske ''Sigurnost u turističkoj sezoni'': STRANI I HRVATSKI POLICAJCI BRINU ZAJEDNO O SIGURNOSTI

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Strani i hrvatski policajci zajedno s građanima

Strani i hrvatski policajci zajedno s građanima


Prema lanjskim rezultatima, 81.3 posto stranih i 89.3 posto domaćih turista u Istri osjeća se sigurnije ili podjednako sigurno kao i na ostalim destinacijama na kojima su dosad provodili godišnje odmore što pokazuje da je sigurnost važan faktor turista kod odabira destinacije

U sklopu preventivnog projekta PU istarske ''Sigurnost u turističkoj sezoni'', čiji je primarni cilj podizanje razine subjektivnog osjećaja sigurnosti stranih i domaćih gostiju, strani policijski službenici, koji u sklopu projekta ''Sigurna turistička sezona'' borave na području PU istarske, zajedno s policijskim službenicima za prevenciju savjetovali su goste turističkih subjekata o samozaštitnom ponašanju u vrijeme godišnjih odmora.

Info punktovi

Tako su proteklih dana organizirani info punktovi u kampovima i turističkim naseljima na području Pule, Medulina, Fažane, Rovinja i Umaga.

Osim što su savjetovali turiste o sigurnosti, policijski službenici su ih i anketirali kako bi ispitali njihov osjećaj sigurnosti za vrijeme godišnjeg odmora te zadovoljstvo radom policije. Naime, prema rezultatima prošlogodišnje evaluacije koju provodi Odjel prevencije PU istarske, 76.9 posto anketiranih stranih turista vodi računa o sigurnosti kod odabira destinacije za ljetovanje, dok se 81.3 posto stranih i 89.3 posto domaćih turista u Istri osjeća sigurnije ili podjednako sigurno kao i na ostalim destinacijama na kojima su do sada provodili godišnje odmore. Ovo je pokazatelj kako je sigurnost važan faktor turista kod odabira destinacije.

Načini samozaštite

Policijski službenici savjetovali su strane i domaće turiste o načinima samozaštite od imovinskih kaznenih djela na plažama i u prostorima u kojima odsjedaju, sigurnom ponašanja u moru, o opasnostima za plivače koji plivaju izvan zona namijenjenih kupačima, opasnostima za ronioce koji se ne pridržavaju zakonskih propisa i pravila sigurnog ronjenja te opasnostima koje mogu prouzročiti vozači jet skija i plovila.

Ovakav oblik preventivnih aktivnosti putem edukativno preventivnih info punktova i neposrednog razgovora s turistima PU istarska provodi već devetu godinu, a u nastavku turističke sezone info punktovi će se održati i u drugim turističkim naseljima i kampovima na području Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of