raspisan natječaj

UOČI SEZONE: Povijesni muzej Istre traži sezonskog zakupca šanka

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Povijesni i pomorski muzej Istre raspisao je natječaj za obavljanje ugostiteljske djelatnosti s ponudom pića i hrane u ugostiteljskom objektu, odnosno šanku u muzejskom dvorištu. Radi se o objektu koji će biti otvoren u sezoni, od 20. lipnja do 20. rujna ove godine. Ravnatelj Muzeja Gracijano Kešac objašnjava da je riječ o uobičajenom natječaju koji se objavljuje uoči svake sezone. Radi se, dakle, o sezonskom objektu koji je dosad vodio Rock caffe, a ne o cjelogodišnjem kafiću koji se planira otvoriti u okviru ITU mehanizma, odnosno projekta pulskih fortifikacija, u sklopu kojeg je izgrađen lift koji povezuje Zerostrasse i Muzej.

Rok za prijavu ističe 3. lipnja u 12 sati, a ponuditelji će o rezultatima biti obaviješteni u roku od pet dana od zaključenja natječaja. Osim po financijskoj ponudi, zakupac će, zanimljivo, biti odabran i po kriteriju "iskustva, kvalitete i ugleda koji uživa u javnosti, na temelju dosadašnjeg bavljenja ugostiteljstvom", stoji u oglasu.

Kešac napominje da će se cjelogodišnji ugostiteljski objekt dati u koncesiju, zasad se ne zna na koliko godina, pa neće biti potrebe za raspisivanjem natječaja uoči svake ljetne sezone. Kaže da će se taj objekt otvoriti uskoro, nada se vrlo brzo, vjerojatno ujusen ili prije rujna, nakon što se riješe administrativni detalji.

Kad je riječ o sezonskom objektu, napominje da je on otvoren i danju, a navečer, u vrijeme održavanja koncerata, kafić se zatvara budući da svaki organizator ima u ponudi i piće sponzora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater