SAZNAJEMO

Potvrđena optužnica bivšim šefovima Uljanika i s njim povezanih društava. IPAK ĆE IM SE SUDITI

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Bivši predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Bivši predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Potvrđena je optužnica bivšim čelnicima Uljanika kojima će se tako, na koncu, ipak suditi nakon brojnih muka i nedoumica s optužnicom, kao i dorade optužnice, i više odgađanja odluke o njezinoj osnovanosti.

Odluka o optužnici donesena je danas na Županijskom sudu u Rijeci.

Prema optužnici, uz prvookrivljenog bivšeg člana uprave Uljanika Marinka Brgića, drugookrivljeni je bivši direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić, trećeokrivljeni bivši član Uprave Uljanika Veljko Grbac, četvertookrivljeni bivši predsjednik uprave Uljanik Grupe Gianni Rossanda.

Slijede bivši predsjednik uprave Uljanik Grupe Anton Brajković, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Maksimilijan Percan, tadašnji direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor 3. maja Domagoj Klarić i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan.

Trinaestooptužena je tvrtka Uljanik Plovidba iz Pule, koja je kasnije promijenila ime u Alpha Adriatic, a poslovala je s Uljanikom.

Podsjetimo, do spektakularnog hapšenja šefova Uljanika i Uljanik Plovidbe, na čelu s direktorom Giannijem Rossandom, došlo je 2019. godine i od tada se gotovo ništa nije dogodilo. 

Kaznena djela koja im se stavljaju na teret su zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, a za jednog okrivljenika i subvencijska prevara.

Materijalna šteta koja se optuženima stavlja na teret je oko 900 milijuna kuna. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater