NAKON TEKSTA U GLASU ISTRE

Postolaru koji mora iseliti iz suterena Robne kuće stigla ponuda iz trgovačkog centra na Stoji. Sele li Milovići u Max City? 

| Autor: Lara BAGAR
Max City Stoja (Snimio Dejan Štifanić)

Max City Stoja (Snimio Dejan Štifanić)


Nakon što je u Glasu Istre objavljen tekst da jedini preostali korisnik u derutnoj pulskoj Robnoj kući, postolar Zoran Milović mora iseliti zbog renoviranja i prenamjene zdanja u luksuzni trgovački centar, iz Max Ciyja na Stoji istog su ih dana kontaktirali i ponudili razgovor o mogućoj suradnji, čime bi se riješio njihov poslovni i životni problem.

-Ne znam još ništa konkretno. Navodno bi od velikih prostora napravili manje jedinice, pa tamo i nas smjestili, rekao nam je jučer u telefonskom razgovoru Zoran Milović, sin postolara Dragana Milovića koji je 1978. godine otvorio postolarsku radnju koja je tada u suterenu Robne kuće zapošljavala čak sedam radnika u dvije smjene. Iako vijest ulijeva nadu, Zoran Milović, ponukan prethodnim iskustvima s trgovačkim centrima ipak je oprezan.

-Ja sam tu priču s prostorima već prošao kada se otvarao Tower Centar u Rijeci. Tada su nas nazvali i poslali pismo tati (postolaru Draganu Miloviću, op. a.). Kada smo došli na razgovor, tražili su 20 tisuća kuna za mjesečni najam. Nevjerojatno! Te pare nemam, a ne bih ni radio. Ne znam što će biti s Maxom. Obuća koja se prodaje, Istrijani bi rekli, je ča je… Otpadaju potpetice pa možda tu ima prostora, odnosno posla za nas. Možda da mi ponude neki simboličan najam, mogao bih uz to i izrađivati ključeve, skeptičan je Zoran Milović koji i sam sumnja u održivost obućarskog zanata. Njegovom je ocu Draganu taj zanat život i ne prođe dan a da ne navrati u radnju ili nešto sitno, unatoč godinama i zdravstvenim problemima, ne popravi.

Na naš upit planiraju li doista izaći u susret pulskom postolaru, iz Max Cityja odgovaraju:"Djelatnost, tradicija i stručnost su nam svakako zanimljivi te smo spremni, u okvirima svojih mogućnosti, pomoći da obitelj Milović nastavi svoju višedesetljetnu tradiciju u najvećem trgovačkom centru u Istri. Smatramo da bismo time obogatili ponudu Max Cityja te posjetiteljima pružili dodatnu uslugu da bi sve mogli obaviti 'pod jednim krovom'. Ističemo da Max City, uz više od 60 trgovina poznatih hrvatskih i međunarodnih brendova, u svojim prostorima stalno ili povremeno nudi i promovira ponudu malih domaćih obrtnika, OPG-ova, raznih uslužnih djelatnosti, sportskih klubova i udruga. S gospodinom Milovićem imamo dogovoreni termin za sastanak na kojem ćemo razgovarati o eventualnom smještaju njegove djelatnosti u Max City. U svakom slučaju, o eventualnom dogovoru, odnosno otvaranju novog sadržaja u Max Cityju, pravovremeno ćemo Vas obavijestiti".postolar Milović (Snimila Lara Bagar)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater