EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

Popularno šetalište u Puli jučer bez automobila. "LUNGOMARE BI TREBALO POVREMENO ZATVORITI ZA PROMET"

Bio je to dan bez automobila, ali i bez buke i ispušnih plinova, komentirali su građani. Kažu da je Lungomare bez prometa pravo šetalište

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Lungomare

Lungomare


"Super je! Trebalo bi povremeno zatvoriti Lungomare za automobile. Ne stalno. Ljepše je za šetnju. Ne moraš paziti", kaže nam Sara Nemanić koja je jučer s prijateljicom Andreom Tićak krenula u uobičajenu šetnju Lungomarom. Razlika između jučerašnjeg ili nekog drugog dana bila je u tome što je jučer u šetalište od 8 do 20 sati bila pretvorena čitava cesta - bio je to Dan bez automobila koji se obilježava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

Lungomare

Sara Nemanić i Andrea Tićak

I ne samo bez automobila, nego i bez buke i ispušnih plinova, komentirale su majke koje su krenule u šetnju gurajući kolica s djecom. Izuzetak su bila interventna vozila i autobus Pula City Tour, iako smo kod nogometnog igrališta uočili nekoliko parkiranih motocikala čiji su vlasnici ispijali kavu u obližnjem kafiću.

Jedna od šetačica kazala nam je da joj automobili nisu smetali, druga kaže da je ljepše bez prometa, ali onda se, kaže, postavlja pitanje gdje parkirati.

Lungomare

Umjesto buke i automobila, tišina - Lungomare

- Ja stanujem daleko, zgodnije mi je doći automobilom i parkirati ovdje, ali je ljepše šetati kad nema prometa, domeće prijateljica.

Ovom rutom prošetali su se i članovi Udruge slabovidnih osoba Istarske županije.

Lungomare

Zabrana prometa od raskrižja s Ulicom Veruda do kupališta Mornar

Jučerašnji sunčan dan iskoristili su i mnogi rekreativci, hodači koji se kreću uz pomoć štapova, biciklisti, ali i turisti koji su, oboružani rekvizitima za plažu, krenuli na more, čija je temperatura još uvijek ugodna za kupanje. More je bilo mirno, glatko poput porculana, bez meduza koje peku. Tek tu i tamo rebraš.

U popodnevnim satima održana je i biciklijada Lungobike sa startom u lučici Delfin koja je, nakon prolaska Lungomarem, završila na Valovinama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini