OBILJEŽAVANJE DANA POLICIJE

FOTO / Policajci iz cijele Hrvatske na pulskoj Karolini pokazali svoje vještine

| Autor: Glas Istre


Istarska policija i ove godine na prigodan način obilježava Dan policije i blagdan njezina zaštitnika Sv. Mihovila. Obilježavanje je započelo već u subotu održavanjem humanitarne utrke 2. Memorijal Ivana Todorića, a nastavlja se danas na parkiralištu Karolina u Puli i na Riječkom gatu, gdje se građanima putem info-punktova prezentira rad različitih rodova policije.

Predviđen je i poseban program za posjetitelje, uz pokazne vježbe rada policijskih službenika i službenog psa. Osim Dana otvorenih vrata, na Karolini se održava i natjecanje policijskih motociklista iz cijele Hrvatske koji svoj vještine pokazuju na Memorijalu Šime Buzov.

Brojni mališani, ali i stariji građani i poneki turist, na info punktovima prometne, interventne, pomorske policije i na punktu kriminalističke tehnike mogli su razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Imali su prilike saznati kako zaštiti sebe i svoju imovinu te dobiti informacije o preventivnim projektima koje provodi policija na području Istre. Djeca su za zanimanjem razgledala info punkt kriminalističke tehnike, na kojem su im policijski službenici pokazali kako se uzimaju otisci prstiju te su im za uspomenu poklonili njihov prvi otisak prsta. Ipak, najveće zanimanje okupljenih građana izazvale su pokazne vježbe interventne policije i službenog psa Duksa koji je uspješno pronašao drogu sakrivenu u automobilu, kao i obilazak policijskih plovila, te ronioci Interventne jedinice policije koji su svoju opremu izložili na Riječkom gatu.

Danas se u policijskoj upravi organizira akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a centralni dan bit će srijeda, kada će se položiti vijenci, održati prijem kod istarskog župana i svečana akademija povodom Dana policije. U četvrtak će se djelatnici prisjetiti svojih poginulih kolega te će na njihove grobove položiti cvijeće i zapaliti svijeće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini