OD 9 DO 13 SATI

Pojedina parkirna mjesta s razlogom su namijenjena samo nekima. Policija će ih sutra ponovno obilaziti i KAŽNJAVATI NESAVJESNE VOZAČE

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek/Ilustracija)

(Snimio Milivoj Mijošek/Ilustracija)


Da bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu, Postaja prometne policije Pula u srijedu će od 9 do 13 sati kontrolirati upotrebu znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom na području Pule, Fažane i Medulina.

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu utvrđeno je da veliki broj građana nepropisno parkira na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju, koja će biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji čine navedene prekršaje.

Policijski službenici akciju će provesti zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom na parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova.

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom.

Za taj je prekršaj propisana novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Policijska uprava istarska apelira na vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater