SAZNAJEMO

POGLEDAJTE OVO: Radnici na gradilištu u Puli jutros otvorili kamion s materijalom iz Bugarske. UNUTRA SU PRONAŠLI DVA ČOVJEKA

| Autor: Marcello ROSANDA
Ilustracija

Ilustracija


Rano jutros, nešto prije osam sati, u pulskom kvartu Valvidal na gradilištu jedne stambene zgrade radnici izvođačke tvrtke otvorili su kamion u kojem se prevozio mini gips iz Bugarske.

No, pritom su naišli na dvojicu migranata.

Iz neslužbenih izvora potvrđeno nam je da je kamion napunjen materijalom u Bugarskoj, obavio jedno stajanje u Rijeci, te potom stigao na odredište na Valvidal. Kamion je, saznajemo, bio od početka svoje rute plombiran, pa je za pretpostaviti da su se nesretni migranti ukrcali upravo u Bugarskoj, izdržavši tako gotovo poludnevno putovanje.

Konsternirani radnici, ali i vozač kamiona, nisu imali pojma da uz gips prevoze i žive osobe, i to vjerojatno državljane neke zemlje bliskog istoka, moguće Afganistana, susjednog Pakistana ili Sirije.

Zanimljivo je da je prilikom otvaranja kamiona dvojac imao zaštitnu maskicu na licu, i nije pokazivao znakove nasilja. Jedan od njih je po izgledu srednjih godina, dok je drugi vjerojatno desetak godina mlađi.

Na lice mjesta odmah je pristigla policija koja ih je privela. Na naš upit, glasnogovornica istarske policija Suzana Sokač potvrđuje da su jutros oko 7.25 sati u Ulici Bože Gumbca u Puli zatečena dva strana državljana, za koje se sumnja da u Hrvatskoj borave nezakonito. U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrdili okolnosti njihovog ulaska i boravka u Hrvatskoj. 

Migranti u Puli

Migranti u Puli

Migranti u Puli

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum