SINGAPUR

Singapur zbog pandemije užurbano gradi stanove za radnike migrante

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Singapurska vlada želi do kraja godine izgraditi stanove za oko 60 tisuća radnika migranata kako bi ublažila problem smještaja u prepunim spavaonicama koje su pospješile širenje zaraze koronavirusom.

Zemlja s 5,7 milijuna stanovnika bilježi više od 35 tisuća slučajeva zaraze i time je pri vrhu neslavne ljestvice u Aziji, najvećim dijelom zbog širenja virusa u pretrpanim spavaonicama s krevetima na kat, u kojima živi više od 200 tisuća radnika uglavnom iz južne Azije.

Vlada im namjerava osigurati više stambenog prostora privremenim građevinskim konstrukcijama koje se u kratkom roku mogu sastaviti sistemom modula.

Privremeno će opremiti i neiskorištenu državnu imovinu, poput nekadašnjih škola i praznih tvornica, objavila su u ponedjeljak ministarstva za rad i nacionalni razvoj.

Spavaonice su praktično rješenje za smještaj radnika migranata s obzirom na manjak prostora u Singapuru ali vlada želi poboljšati standard smještaja.

Testiraju nove standarde, uključujući više 'kvadrata' po stanaru, manje kreveta u sobama i više zahoda i kupaonica.

Na dulji rok planiraju izgraditi nove trajne spavaonice za nekih 100 tisuća radnika, što bi moglo potrajati nekoliko godina. U sljedećih godinu-dvije trebalo bi ih biti izgrađeno 11.

Država proučava i mogućnost gradnje i iznajmljivanja spavaonica. Trenutno ih grade i njima upravljaju privatne tvrtke.

Dozvolu za povratak na rad dobilo je oko 40 tisuća radnika migranata od kojih su mnogi preseljeni iz spavaonica u alternativni smještaj. Oko polovina njih bila je zaražena koronavirusom i oporavila se od bolesti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini