GRAD PULA

Poduzetnicima odobren milijun kuna potpora

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Povjerenstvo za dodjelu sredstava iz programa "Potpore Pula 2019", namijenjenog poticanju gospodarstva jučer je odobrilo 415 tisuća kuna za 39 od ukupno 46 pristiglih zahtjeva poduzetnika. Time je u potpunosti iskorišten fond od ukupno milijun kuna bespovratnih sredstava namijenjenih poduzetnicima u ovoj godini, napominju iz Grada.

U sklopu prve mjere, za 23 novoosnovane tvrtke odobrene su 224.134 kune. Za financiranje pripreme i kandidiranje europskih projekata stigao je zahtjev jednog poduzetnika kojemu je odobreno pet tisuća kuna. Za novo zapošljavanje i samozapošljavanje odobreno je sedam zahtjeva u iznosu od 84.500 kuna. Samo jedan poduzetnik prijavio se za potporu uvođenja inovacija u proizvodnju i njemu su odobrene 9.602 kune.

Za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine stiglo je osam zahtjeva i svima je odobreno 102.058 kuna. Za pet je zahtjeva umanjen odobreni iznos. S druge strane, povjerenstvo je odbilo pet zahtjeva koji nisu bili u skladu sa odredbama javnog poziva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini