Najveći porast zabilježen je u građevinarstvu

Broj zaposlenih kod porečkih poduzetnika u godinu dana povećan za više od 2.000

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Na području grada Poreča u 2018. je bilo 1.406 poduzetnika-obveznika poreza na dobit, što predstavlja povećanje od 2,7 posto u odnosu na prethodnu godinu, podaci su analize tvrtke Coin provedenih na temelju podataka Fine.

Najveći porast poduzetnika u odnosu na 2017. godinu bilježi djelatnost građevinarstva gdje je registrirano 14 novih poduzetnika, dok je na drugom mjestu djelatnost trgovine i popravaka motornih vozila s 12 novih poduzetnika. Prilikom analize u obzir su uzeti samo podaci za poduzetnike, bez obrtnika.

Poduzetnici na području grada Poreča lani su zapošljavali 10.887 ljudi, što je čak 2.144 više u odnosu na godinu prije. Ostvarili su 6,8 milijardi prihoda, a najvažnije djelatnosti bile su ugostiteljstvo, trgovina i popravak motornih vozila te administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti. Zanimljivost je i da su najveći relativni rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu zabilježili sektor poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, zatim rudarstvo te administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti. Najveći poduzetnici investitori na bili su Valamar Riviera i Plava laguna, a poduzetnici Poreča u 2018. su investirali ukupno 1,4 milijarde kuna.

- Grad ulaže znatan trud u kontinuirano unapređenje infrastrukturnih, prostorno-planskih i drugih uvjeta za razvoj poduzetništva. Osim toga, kroz direktne financijske potpore poduzetnici imaju mogućnost ostvariti pravo na potpore u okviru sedam mjera iz gradskog programa poticanja razvoja poduzetništva. Od ove godine povećani su iznosi pojedinih potpora, te su uvedene veće potpore za mlade poduzetnike i žene poduzetnice, istaknuo je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater