LOŠE VIBRACIJE NA KAŠTANJERU

PODRHTAVA IM CIJELI STAN, ISCRPLJENI SU I NEISPAVANI - OBITELJ KECMAN IZ PULE NE SPAVA NOĆIMA. Studenac ih obeštetio sa 6 tisuća kuna, ali problem nije riješen. Pročitajte zbog čega i koliko taj teror traje!

| Autor: Borka PETROVIĆ

Ujutro na posao odlazimo neispavani, a najgore nam je zbog naše kćeri koja posve iscrpljena odlazi ujutro u školu. Zna me u sitne noćne sati pozvati i reći: "Mama, opet ne mogu spavati", kaže Đurđica Kecman * Obitelj je pozvala i sanitarnu inspekciju koja je ustanovila da je buka u njihovom stanu prevelika

  

Noću ne možemo zaspati. Kada nas san napokon svlada, budimo se po nekoliko puta tijekom noći. Ujutro na posao odlazimo neispavani, a najgore nam je zbog naše kćeri koja posve neispavana i iscrpljena odlazi ujutro u školu. Zna me u sitne noćne sati pozvati i reći: "Mama, opet ne mogu spavati." Tim nas je riječima u svom podstanarskom stanu dočekala Đurđica Kecman, koja sa svojom obitelji već tri godine živi u zgradi na adresi Kaštanjer 14. Već deset mjeseci ta obitelj muku muči s bukom kompresora iz dućana Studenac koji se nalazi točno ispod njihovog stana. 

Sanitarna inspekcija

Ovdje se nekada, pojašnjava Đurđica, nalazio dućan Puljanke, no tada je kompresor bio izvan trgovine pa im nije smetao. Prostor je potom dugo vremena bio zatvoren da bi se u prosincu otvorio dućan Studenca. Odmah po otvaranju počela je dopirati buka iz trgovine, kuhinjski se stol, tvrdi obitelj Kecman, počeo tresti, a noću su vibracije bile toliko jake da se obitelj u više navrata žalila poslovođi. Kako dogovora nije bilo, pozvali su sanitarnu inspekciju koja je u ustanovila da je buka u njihovom stanu prevelika.

- Kada su shvatili da smo u pravu, naloženo im je da hitno uklone nedostatke ili će im zatvoriti dućan. Nakon toga su oni sami nekoliko puta pozvali ljude iz Splita, iz tvrtke Zast, da mjere buku. Dolazili su u naš stan pet-šest puta i svakoga je puta mjerenje bilo izvan propisanog, veli nam Đurđičin suprug Milan. Ne zna koliko je izmjereno decibela, jer izvješća nikada nisu dostavljena njima, već samo naručitelju mjerenja koji ih je i plaćao.

Kompresor se, pričaju Kecmani, najprije nalazio ispod njihova dnevnog boravka. Tada su im se čaše na stolu u kuhinji tresle od vibracija. Nakon što je on izmješten ispod kupatila, vibracije nisu nestale, već se i dalje šire stanom.

- Iz Studenca su nam na koncu početkom srpnja ponudili sporazum po kojemu su nas obeštetili sa šest tisuća kuna radi nespavanja, ali i obvezali da će se buka riješiti do kraja istog mjeseca i kompresor propisno izolirati. U sporazumu koji su nam dali na uvid doista piše da se Studenac obvezuje smanjiti razinu buke na zakonom propisanu razinu do 31. srpnja, "u protivnom će, bez odgode, izmjestiti kompresor ispod stambenog prostora".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of