NAJNOVIJE


GRAD(imo) ROJC

POČEO DVOMILIJUNSKI PROJEKT: Rojc dobiva info-punkt i novu kazališnu dvoranu


Dvogodišnji europski projekt GRAD(imo) ROJC, čija vrijednost iznosi 2,373.125 kuna, a koji za cilj ima valorizirati održiv pulski društveni centar Karlo Rojc na dobrobit zajednice, počeo je koncem listopada u suradnji Saveza udruga Rojca s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin, Metamedij i Zelena Istra. Sredstvima osiguranim iz socijalnog fonda Europske unije, uz obavezni 15-postotni udio sufinanciranja Ministarstva kulture, portirnica će se adaptirat u info-punkt, a čak 70.000 kuna uložit će se u novi izgled kazališne dvorane Dr. Inat, rečeno je jučer na konferenciji za novinare u Dnevnom boravku Rojca.

U prezentaciji projekta sudjelovali su Danijela Poropat iz Saveza udruga Rojca, pročelnica za kulturu Grada Jasmina Kamber, predsjednica Zelene Istre Dušica Radojčić, Irena Boljunčić iz Čarobnjakovog šešira, Marino Jurcan iz Metamedije i Sofija Apostolski iz udruge Merlin.

U sklopu projekta provest će se četiri aktivnosti: edukacijski programi za članove i zaposlenike, senzibiliziranje javnosti za vrijednost sudioničkog upravljanja u kulturi uz aktivno uključivanje zajednice, kulturni i umjetnički programi te razvoj novog modela upravljanja kojim će se osigurati stabilnost i veća dinamika aktivnosti. Kako je rekla Danijela Poropat, Rojc se gradi zbog građana, a potonja aktivnost, koju provodi udruga Zelena Istra, kruna je projekta.

- Sad smo u jednom tranzicijskom momentu. Ovim projektom tražimo modele kojim će upravljanje Rojcom biti učinkovitije. Nužno je da se korisnici javnog dobra uključe u upravljanje. Oni najbolje znaju brinuti o svom prostoru i na koji ga način treba koristiti. Potrebno je iskoristiti pun potencijal, ne samo zgrade, već i ljudi, poručila je Radojčić. (Ch. BILIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam