JUTROS U PULI

Počelo prikupljanje potpisa za referendum protiv izgradnje hotela na Valkanama

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Aleksej Orel (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Aleksej Orel (snimio Milivoj MIJOŠEK)


"Danas počinjemo s prikupljanjem potpisa, bit ćemo prisutni zasad na deset lokacija i to širimo na još deset. Bit ćemo vidljivi, prepoznatljivi, podržite nas, pratite nas, prije svega - potpišite", rekao je danas u centru grada Aleksej Orel iz Građanske inicijative Referendum za Lungomare, koja želi raspisati referendum protiv izgradnje hotela na Valkanama.

"Nekog bi mogla biti sramota, jer ovo su trebali napraviti oni koje mi plaćamo - gradski oci", izjavio je Boris Stermotić i dodao da je većina građana rekla da je za referendum.

"Krećemo s prikupljanjem potpisa. Bilo bi lijepo da to ubuduće budu oni koje plaćamo za to, ali dosta politike, u zanosu smo", dodao je Stermotić.

"Nema više politike, ovo je inicijativa građana, to neka svima bude jasno. Koja god politička stranka, bilo Most, Možemo!, SDP, HDZ, IDS kaže da smo mi njihovi, oni nas mogu podržati, mogu nam dati logistiku, a prije svega uplatiti donaciju jer tako dokazuju svoju podršku. Mi smo inicijativa građana - kratko, jasno, precizno, točno, to svugdje piše. Ovo su naši sugrađani, ovo nisu političari. Ako ćete stavljati meni u usta političku ambiciju, takvu nemam, imam ambiciju za iseljenje iz ovog grada, hvala", rekao je Orel i dodao:

"Poruka Glasu Istre: ova majica nije poderana, mi ovdje majice nećemo derati, hvala vam što nas ne vidite, pitajte nas za Lungomare".

Potpisi se skupljaju od 28. svibnja do 11. lipnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini