NATJEČAJ PRI KRAJU

Ovo su imena kandidata za nadzorne odbore tvrtki Grada Pule. Ima i poznatih Puljana, bivših i aktualnih čelnika važnih gradskih ustanova…

| Autor: Lara BAGAR
Za Kaštijun se javilo 17 kandidata (snimio M. MIJOŠEK)

Za Kaštijun se javilo 17 kandidata (snimio M. MIJOŠEK)


Nova gradska vlast dovodi i nove ljude u nadzorne odbore javnih gradskih tvrtki, koji nakon nedavno raspisanih javnih natječaja u Puli tek trebaju biti odabrani. Rokovi za prijave na sve javne natječaje su istekli, osim za IVS - Istarski vodozaštitni sustav, za koji se prijave zaprimaju još danas.

Za članove nadzornih odbora 15 trgovačkih društava u (su)vlasništvu Grada Pule ukupno su podnesene 254 prijave. Za Kaštijun se natječe 17 kandidata, za Pula Herculaneu 25, za Pragrande 13, za Vodovod 17, za Pulapromet 23, za Castrum 21, za Pula Parking 24, za Tržnicu 12, za Monte Giro 14, za Pula Sport 17, za Fratarski 21, za Plinaru 20, za Luku Pula 10, za Zračnu luku 15 te za IVS zasad pet.

Povjerenstva su na internetskim stranicama Grada Pule objavila liste kandidata koji ispunjavaju uvjete iz javnog natječaja za nadzorne odbore trgovačkih društava Kaštijun i Pula Herculanea. Razgovori s kandidatima za Kaštijun bit će obavljeni sutra, 15. rujna, a za Pula Herculaneu u četvrtak, 16. rujna.

Među kandidatima koji ispunjavaju uvjete iz natječaja ima i poznatih imena iz gospodarskog i političkog života Pule. Među njima je bivši direktor Uljanika Denis Rabar koji se prijavio za člana nadzornog odbora i u Kaštijunu i u Herculanei. Nakon sloma brodogradnje, Rabar očito intenzivno traži posao na rukovodećim mjestima. Naime, ovaj bivši član Uprave i direktor Uljanik brodogradilišta predlani se natjecao za mjesto ravnatelja Javne ustanove Kamenjak, a lani konkurirao za direktora Vodovoda Pula, ali nije prošao na natječajima.

Za članstvo u oba nadzorna odbora konkurirala je i ovogodišnja kandidatkinja za istarsku županicu Divna Radolović Rosanda. Ova diplomirana ekonomistica široj je javnosti poznata po borbi vezanoj uz Kaštijun, a na izborima joj je glavna točka programa bila upravo borba protiv neefikasnog i netransparentnog Županijskog centra za gospodarenje otpadom. Radila je u Općinskom sudu u Puli, Istarskoj plovidbi, ACI-ju, kao i u komunalnom poduzeću Općine Medulin, što joj je zasigurno referentna točka za pulsku Herculaneu.

I kandidatkinja HDZ-a za mjesto županice doc.dr.sc. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula, želi biti članica Nadzornog odbora Kaštijuna. Kandidaturu nije htjela komentirati prije intervjua u gradskom povjerenstvu zakazanom za četvrtak. Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK-Županijske komore Pula, rado bi se vidjela u Nadzornom odboru Herculanee, a za naš list također nije željela komentirati svoju prijavu.

I Elvis Peršić, olimpijac, nekadašnji sportaš, danas aktivan trener i predsjednik Atletskog saveza, koji je na posljednjim izborima bio na listi gradonačelnika Filipa Zoričića, zadovoljava kriterije za mjesto u nadzornim odborima. Koviljka Aškić, savjetnica pulskog gradonačelnika i županijska vijećnica iz Možemo, kandidirala se za Nadzorni odbor Kaštijuna. Kao gorljive aktivistice protiv Županijskog centra za gospodarenje otpadom, njezina je kandidatura i više no logična.

Na telefonski upit Aškić je potvrdila kandidaturu i natuknula nekoliko problema vezano uz vrući krumpir zvan Kaštijun. "Kaštijun se treba uskladiti, dovoz otpada s postojećim kapacitetima. Treba poboljšati tehničke uvjete te sa svima razgovarati o konkretnim smjernicama", kratko je rekla.

Za Kaštijun na listi su Barbara Unković, Ivan Kalanj, Sandra Rugani-Kukuljan, Damir Filipović, Mario Bogdanović, Irena Prepušt Pužar, Elvis Peršić, Ivan Božac, Denis Rabar, Andrej Koštomaj, Divna Radolović Rosanda, Darko Savić, Martina Hervat, Helena Lozić Doklesić, Josip Butorac, Koviljka Aškić i Mladen Krvopić.

Na listi za nadzor rada Herculanee su Tanja Franković, Roberto Drandić, Marko Mendica, Helena Počekaj Mrđenović, Tomislav Josipović, Jasna Jaklin-Majetić, Mirjana Veljanovska, Sanja Grabar, Matea Hervat Dobrila, Aleksandar Lazić, Filip Džapo, Edi Pereša, Irena Hrstić, Mauricio Smoković, Ivan Kalanj, Barbara Unković, Mladen Krvopić, Martina Hervat, Irena Prepušt Pužar, Elvis Peršić, Denis Rabar, Divna Radolović Rosanda i Mario Bogdanović.

Od člana NO-a traži se barem završen preddiplomski studij i pet godina radnog iskustva, da nije u sukobu interesa i da se ne bavi djelatnošću koja je konkurentna društvu koje treba nadzirati. U NO Herculanee Grad Pula predlaže tri svoja predstavnika, dok će jedan član biti zajednički odabir drugih suvlasnika, Grada Vodnjana i općina Barban, Ližnjan, Marčana, Medulin, Svetvinčenat i Fažana. U NO-u Kaštijuna Grad Pula ima dva predstavnika, a druga dva člana predlaže Istarska županija. S članom NO-a ne zasniva se radni odnos, već se bira na mandat od najviše četiri godine.

Povjerenstvo za provedbu natječaja nakon razgovora s kandidatima dostavit će izvještaj gradonačelniku Zoričiću, on će svoj prijedlog izabranih članova uputiti gradskim vijećnicima na usvajanje, a oni dalje skupštinama Herculanee i Kaštijuna koji to moraju potvrditi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater