11. Natjecanje za starije osnovce

Osnovci s Velog Vrha pobjednici Informatičke štafete

| Autor: Portal Glas Istre

Na 11. Informatičkoj štafeti, natjecanju iz informatike za starije osnovce u organizaciji Društva informatičara Pule, prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Veli Vrh u kojoj su bili Korina Benčić, Marta Assad De Marco, Ema Korotaj i Silvia Licul, pod vodstvom mentorice Aleksandre Žufić. Najbolji u svojim kategorijama su Silvia Licul i Ema Korotaj (mentorica Aleksandra Žufić, OŠ Veli Vrh), Damjan Blašković Rojnić (mentorica Ivana Tomišić, OŠ Tone Peruška) i Samantha Zuban (mentorica Ana Bačić, OŠ Vidikovac).

- Prvo natjecanje u novoj dekadi ima i simboličko značenje za našu školu, rekao je Kristijan Cinkopan, ravnatelj OŠ Tone Peruška, otvarajući natjecanje. Ove godine u organizaciji su, osim učiteljica iz Društva, sudjelovale i studentice 5. godine učiteljskog fakulteta s modulom Informatika, Karla Božac i Barbara Polić. Potporu su dale zajednice tehničke kulture Pule i Istarske županije te domaćin, OŠ Tone Peruška.

Ekipa škole domaćina osvojila je drugo mjesto, a činili su je Ema Zović, Damjan Blašković Rojnić, Maro Tomašić i Adrian Beletić, pod vodstvom mentorice Ivana Tomišić. Treća je ekipa OŠ Vidikovac, koju su predstavljali Samantha Zuban, Ivan Pejić, Mihael Okmaca i Marko Bodul, pod vodstvom mentorice Ane Bačić, a četvrta se plasirala ekipa OŠ Fažana, koju su predstavljali Matea Godena, Petar Pačelat, Valentina Patrun i Lara Pliško, pod vodstvom mentorice Ana Karabaić.

- Kao i ranijih godina, petaši su rješavali zadatke na aplikaciji za rastersku izradu i obradu slike, učenici šestog razreda bavili su se aplikacijom za kreiranje i obradu teksta, sedmaši izradom i obradom kreativne prezentacije, dok su osmaši uronili u svijet podataka, funkcija i proračunskih tablica. Nagrađene su četiri prvoplasirane ekipe. Fond nagrada bio je izdašan - printer/skener, gamerske bluetooth slušalice i miševi, bežični zvučnici i knjige - a podjela je bila organizirana tako da su po četiri nagrade birali prva i druga ekipa, pa onda treća i četvrta, kaže Janko Žufić, tajnik Društva informatičara Pule.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini