NAJNOVIJEUMJESTO OKNA - PROPUH

OSAM MJESECI ČEKAJU PROZORE: OBITELJ GRUBEŠIĆ IZ LOBORIKE avansno platila 290.000 kuna za stolariju, no još ništa nisu dobili! Trebali useliti u svibnju, ali na kući još stoji skela. Doznajte tko ih toliko zavlači i zašto

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Krajem veljače došli su njihovi majstori i bez da su se ikome javili ugradili su dio PVC-stolarije, ali ne onaj koji smo naručili. Boja nije odgovarala, to nije vrijedilo ni deset posto avansa, tvrdi Tone Grubešić * Do zastoja u poslovnoj suradnji došlo je nakon što je obitelj Grubešić odbila društvu uplatiti iznos od 20 posto ugovorene cijene nakon izrade PVC stolarije, kaže odvjetnik tvrtke Siniša Milevoj

 

 Uskoro će i godina dana otkako je obitelj Grubešić iz Loborike naručila prozore i platila nemali avans od 290 tisuća kuna, ali njihova nova kuća još je uvijek bez okna!

U studenom 2018. naručili su, a početkom prosinca iste godine i uplatili 70 posto investicije tvrtki Inter Tehnika iz Vozilići za izradu i isporuku stolarije. Ali, ispunjenje ugovora, kažu, nisu dočekali.

- Potpisali smo ugovor s firmom za koju smo mislili da je ozbiljna, činili su se kao firma s ozbiljnim prezentacijskim prostorom, uredno registrirana, s halom, radnicima… Bez ikakve sumnje uplatili smo im 290 tisuća kuna avansa prema ugovoru koji su oni sastavili, da bi na kraju ostali bez tog novaca. Zar je moguće da se danas kod nas takve stvari događaju?, kaže nam Tone Grubešić.

Tvrtka Inter Tehnika supružnika Vedrana i Ines Vozila isporučila im je dio elemenata stolarije, ali to je bilo, kako navode Grubešići, sa znatnim zakašnjenjima i ne u skladu s narudžbom. Na kući, koja je trebala biti useljiva 1. svibnja, još uvijek stoji skela, sveukupni radovi zbog toga kasne, a cijela će investicija, i ne računajući izgubljeni avans, znatno poskupjeti od plana. 

Deset posto 

- Nakon što smo platili avans, rekli su nam da će isporuka biti u veljači. Nisu se uopće javljali pa smo ih zvali da vidimo kada će to učiniti. Za nekoliko dana, krajem veljače, došli su njihovi majstori i, bez da su se ikome od nas javili, ugradili dio PVC-stolarije, i to ne onaj koji smo naručili. Čak ni boja nije odgovarala. To što su ugradili nije bilo ni deset posto vrijednosti avansa, nije bilo u skladu s narudžbom, što su oni potvrdili i obećali ispraviti pogreške, ispričao nam je Grubešić.

Aluminijsku stolariju isporučili su, kako nam dalje priča, tek u svibnju, i to nakon silnih poziva. I tada je Inter Tehnika, kaže Tone Grubešić, isporučila samo dio elemenata, i opet neodgovarajuće stolarije u odnosu na narudžbu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam