ODBIJENICA

Opet ništa od Medicinskog fakulteta u Puli. KATOLIČKO SVEUČILIŠTE DOBILO DOZVOLU, PULSKO - NE

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ

Saborska zastupnica SDP-a Sanja Radolović izvijestila je danas da se studij medicine na pulskom Sveučilištu namjerno stopira već godinu i pol dana, rekavši da je u pozadini cijele priče politička igra koju po njenim riječima provodi Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, a koje pulskom Sveučilištu ne želi dati suglasnost za osnivanje studija medicine.

Ono što dodatno iritira u cijeloj ovoj priči, kako je navela Radolović, jest činjenica da je Hrvatskom katoličkom sveučilištu nedavno izdana dopusnica za novi studij medicine, a Pula je i dalje na čekanju.

- Istovremeno, za nas Puli dopusnice nema zbog opstrukcije Nacionalnog vijeća čiji poslanici krše svoje ovlasti. Pula je zadovoljila sve uvjete koji su se tražili i poslan je tekst sporazuma suradnje s KBC-om Rijeka. Zanimljivo da je prošle godine na sjednici Nacionalnog vijeća odlučeno da novi studiji medicine u Puli i na HKS-u nisu opravdani, pa stoga ta sveučilišta prvotno nisu ni dobila suglasnost za pokretanje studija. Sada se Katoličkom sveučilištu ipak daje zeleno svijetlo, a Puli i dalje ne. O svemu ćemo tražiti i pojašnjenja i konkretne poteze nadležnog Ministarstva obrazovanja kako bi i Pula dobila što zaslužuje, rekla je Radolović.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater