NAJNOVIJESLUČAJ POS-ove ZGRADE U ŠIJANI

ODUZETI LJUBIMCI SU U DOBROM STANJU. Gradske i državne službe tri su godine kucale na vrata, vlasnica 20 pasa ih nije puštala u stan

| Autor: Borka PETROVIĆ
(N. LAZAREVIĆ)

Radi se o osobama koje nisu agresivne i nisu ugrožavali nečiji život. Stanari su imali mogućnost pokretanja građanske parnice. Što se tiče pasa, duže vremena je bilo samo tri psa da bi se, navodno, u zadnjih nekoliko mjeseci namnožili, ističe ravnateljica pulskog Centra za socijalnu skrb Sandra Ventola

Ravnateljica pulskog Centra za socijalnu skrb Sandra Ventola kazala nam je da su na adresu u Šijani, gdje je 20 pasa držano zatočeno u garsonijeri, išli u nekoliko navrata u razdoblju od tri godine, zajedno s policijom i komunalnim redarima, ali nisu uspjeli ući u stan jer gospođa i sin nisu dozvoljavali budući da se radi o njihovom privatnom vlasništvu. Podsjetimo, proteklog je tjedna po nalogu Veterinarske inspekcije iz stana od svega 37 kvadrata u Divkovićevoj 8b izneseno čak 20 pasa, od čega osam štenaca.

Dolazila u Centar

- Radi se o osobama koje nisu agresivne i nisu ugrožavali nečiji život. Stanari su imali mogućnost pokretanja građanske parnice. Što se tiče pasa, duže vremena je bilo samo tri psa da bi se, navodno, u zadnjih nekoliko mjeseci namnožili, navodi nam Ventola. Ističe da je istina da je gospođa dolazila povremeno u Centar jer tu ostvaruje određena prava i s njom se u više navrata razgovaralo i upozoravalo na nezadovoljstvo stanara zbog cjelodnevnog laveža i neugodnih mirisa iz stana.

- U veljači sam sazvala sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Grada Pule, policije, Veterinarske inspekcije i Centra da bismo vidjeli što učiniti. Dogovoreni su koraci te se zatim interveniralo, a psi su oduzeti vlasnici, navela nam je ravnateljica Centra za socijalnu skrb. Iz Grada Pule također tvrde da su komunalni redari bili na adresi Divkovićeva 8b, i to zajedno sa zakonskim skrbnikom vlasnice pasa koji je djelatnik Centra za socijalnu skrb.

- Kao i u prethodnim slučajevima, kada su djelatnici MUP-a, Veterinarske inspekcije i Centra za socijalnu skrb u više navrata bezuspješno pokušavali stupiti u kontakt s vlasnicom pasa, isti slučaj bio je i kada su na adresu došli komunalni redari. Niti na ulazu u zgradu, niti na kućnim vratima vlasnica se nije odazivala, navode iz Grada.

Tromost sustava

Stanari su nam ispričali da većina pasa nikada nije bila izvan stana u kojem su obavljali i nuždu te da tri godine vode borbu s nadležnim institucijama da se problem riješi jer je od pasa cijela zgrada smrdjela, a oni bili uznemireni cjelodnevnim lajanjem.

Iako su institucije, kako smo doznali, pokušale riješiti slučaj, što su na kraju i uspjele, ostaje gorka istina da se slučaj vukao više od tri godine i da se cijeli sustav pokazao tromim.

Inače, prema riječima veterinara radi se o tri legla od kojih je osam štenaca bilo staro tek nekoliko mjeseci, dok su ostali bili stariji, već odrasli psi, što znači da je vlasnica s barem 12 pasa živjela u stanu više od godine dana. Psi su, doznajemo, i dalje prestrašeni te volonteri udruga za brigu o životinjama rade na njihovoj socijalizaciji, dok su štenci u puno boljem stanju, polako su se opustili i uskoro će biti spremni za udomljavanje.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam